libris.ro

Bogdan Diaconu: „Am constatat cu tristete ca singura reactie a MAE cu privire la acuzatia facuta la Budapesta a fost o declaratie de presa”

Bogdan Diaconu: „Am constatat cu tristete ca singura reactie a MAE cu privire la acuzatia facuta la Budapesta a fost o declaratie de presa”

NTERPELARE ADRESATA: Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

OBIECTUL INTERPELARII: Actiunile intreprinse pentru combaterea declaratiilor extremiste maghiare despre Romania ca fiind ”Statul Islamic al Europei”

Am constatat cu tristete ca singura reactie a MAE cu privire la acuzatia facuta la Budapesta de liderul ”Societatii pentru tinutul Secuiesc”, Arpad Gyorgy-Mozes, potrivit caruia Romania este ”Statul Islamic al Europei”, a fost o declaratie de presa prin care aceasta comparatie este considerata ”inacceptabila”. Pentru cetatenii care nu au responsabilitati la nivel inalt o asemenea reactie este corecta, dar Dvs., ca sef al diplomatiei romanesti, nu puteti si actiona pentru combaterea unei asemenea aberatii? Ce masuri aveti de gand sa luati in acest sens?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Bogdan Diaconu: „Am constatat cu tristete ca singura reactie a MAE cu privire la acuzatia facuta la Budapesta a fost o declaratie de presa”

Va informez ca ”Societatea pentru Tinutul Secuiesc” este o asociatie publica legala în Ungaria care a fost inregistrata oficial de o instanta din Budapesta la data de 8 iunie 2011, ea afirmandu-se fatia ca ”Miscare pentru autonomia tinutului Secuiesc”, adica impotriva Constitutiei si suveranitatii Romaniei.

In aceste conditii, va solicit sa luati legatura cu omologul Dvs. din Ungaria si sa cereti masuri impotriva acestei asociatii, la fel cum Ungaria v-ar cere masuri si ar protesta daca in Romania s-ar inregistra legal o asociatie intitulata ”Societatea pentru desfiintarea Ungariei” si care s-ar descrie pe sine ca fiind ”Miscarea pentru eliberarea Panoniei de huni”.

Va solicit de asemenea sa iesiti din logica diplomatiei îngenuncheate, timide si tematoare care a transformat Romania in victima oricui are interese anti-romanesti tocmai pentru ca nu exista niciodata consecinte indiferent de felul in care statul roman sau cetatenii sai sunt jigniti.

Va reamintesc, domnule Ministru, ca reprezentati un stat suveran, membru al UE si al NATO si ca, in aceasta calitate, aveti si datoria, dar si dreptul ss reactionati ferm si apasat atunci cand interesele Romaniei sunt incalcate.

Sursa: [1] Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info