Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societatii pentru Tinutul Secuiesc: “Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene”

In jur de 500 de persoane care au participat, in Piata Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a executiei unor martiri la 10 martie 1854 au adoptat o petitie prin care ii cer lui Ponta sa demareze negocieri cu privire la statutul Tinutului Secuiesc.

Participantii la miting au protestat, totodata, fata de interdictia impusa primarului din Targu Mures de a organiza un eveniment similar in orasul romanesc.

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societatii pentru Tinutul Secuiesc, a declarat la demonstratie ca secuilor din Romania li s-a interzis dreptul la libera exprimare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societatii pentru Tinutul Secuiesc: “Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene”

El a denuntat o incercare din partea autoritatilor romane de a distruge mostenirea arhitectonica a secuilor.

Liderul maghiar a declarat ca Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene.

 “Romania este Statul Islamic al Uniunii Europene in secolul XXI“, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

El a apreciat ca autoritatile romane “decapiteaza” saptamanal drepturile la libera intrunire, de exprimare si la “identitate nationala” a maghiarilor din Romania.

Deputatul Bogdan Diaconu s-a aratat si el destul de revoltat cu privire la declaratie facuta de catre Arpad Gyorgy-Mozes:

“In loc sa daruiasca Berlinului harta Frantei sub steag german, MAE ar face bine sa reactioneze la steagul Ungariei care se intinde peste Transilvania

Acuzele ca Romania ar fi ”Statul Islamic al Europei”, lansate in timpul unui miting extremist maghiar la Budapesta, ne arata ca pericolul secesionist din Transilvania este real si este incurajat puternic de Ungaria. Orice comparatie a Romaniei cu Statul Islamic, in conditiile în care minoritatea maghiara din tara noastra are mai multe drepturi decat majoritatea, este absurda, dar vehicularea unei asemenea comparatii la Budapesta de catre liderul unei organizatii juridice acceptate de statul maghiar ne dovedeste ca Ungaria hraneste iredentismul maghiar si il foloseste impotriva Romaniei.
Autoritatile romane trebuie sa protesteze la nivel diplomatic si sa ceara sanctionarea acestei asociatii publice din Ungaria intitulate ”Societatea pentru Ținutul Secuiesc” care a fost înregistrată oficial de o instanta din Budapesta la data de 8 iunie 2011, avand in vedere ca activitatea sa este sprijinta de statul ungar care este responsabil de activitatile sale. Aceasta asociatie se autointituleaza oficial drept ”Miscarea pentru autonomia Tinutului Secuiesc”, fiind din start o organizatie anti-romaneasca si care aduce atingere suveranitatii Romaniei, ceea ce nu a impiedicat justitia maghiara sa-i acorde drept de functionare!
Diplomatia romanesca, in loc sa daruiasca Berlinului harta Frantei ocupate de steagul german, ar face mai bine sa ia aminte ca steagul Ungariei se intinde tot mai tare peste Transilvania profitand de tacerea absoluta a MAE care nu pare deranjata de afrontul adus Romaniei de persoane juridice inregistrate oficial in statul maghiar, asa cum nu e deranjata de deputatul fugar de la UDMR, Marko Attila, protejat de Budapesta de peste trei luni de zile.”, a scris Bogdan Diaconu

Talibani de Romania ( Crin Antonescu, Traian Basescu, Victor Ponta)
Talibani de Romania ( Crin Antonescu, Traian Basescu, Victor Ponta)

Surse:

[1] stirileprotv.ro

[2] Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Apostolii lui Stalin inca mai fac victime

mie mart. 11 , 2015
Apostolii lui Stalin??? Petre Roman,este fiul unuia dintre acesti apostoli..da…”marele revolutionar”,”maretul Prim-Ministru”,”groparul industriei Romanesti”…declara in 2009, citez : “ne-am batut joc de Revolutia Romana”…. Zdreanta asta apare aproape zilnic pe ecranele TV,unde cu un aer enigmatic si zimbete arogante de atotstiutor al adevarului absolut,incearca sa ne demonstreze ca EL e curat,n-are […]
Apostolii lui Stalin inca mai fac victime, Erno Neulander, sursa foto: facebook.com/zlati.cornel

Poate vă place și:

libris.ro