INVITATIE: Conferinta „Educatia sexuala si sexualizarea copiilor. Situatia din Marea Britanie”

Asociatia Provita Media si Asociația PRO VITA filiala Bucuresti va invita la conferinta cu tema „Educatia sexuala si sexualizarea copiilor. Situatia din Marea Britanie”. Invitata: d-na Antonia Tully, coordonatoarea campaniei „Safe at School” („In siguranta la scoala”) din Marea Britanie.

Conferinta va avea loc luni, 16 martie, de la ora 18.00, in sala Rotterdam a Hotelului „Double Tree”, strada Nerva Traian, nr. 3A (clic pentru harta https://goo.gl/maps/7g3JS). Intrarea este libera. Se asigura traducere in romana.

INVITATIE: Conferinta „Educatia sexuala si sexualizarea copiilor. Situatia din Marea Britanie”

Evenimentul este organizat in contextul in care in Romania se pune tot mai insistent problema introducerii educatiei sexuale ca materie obligatorie in scoli. Desi nimeni nu contesta necesitatea indrumarii copiilor intr-o lume in care sunt supusi unui bombardament informational continuu, se pune intrebarea cum si cine are aceasta sarcina.

Trebuie educatia sexuala sa insemne studierea explicita a aspectelor referitoare la actul sexual si contraceptie, sau sa se concentreze pe impactul moral si sufletesc al intimitatii, mai ales al intimitatii prea timpurii? Ar trebui ca aceste aspecte sa fie „standardizate” si lasate in grija functionarilor statului sau ar trebui sa fie o preocupare a parintilor, care cunosc cel mai bine gradul de dezvoltare psiho-emotionala al copiilor lor?

Iata întrebarile la care este chemata sa le raspunda parintilor din România d-na Antonia Tully, folosind experienta Marii Britanii, una din tarile in care educatia sexuala se face de timpuriu.

DETALII la: http://www.culturavietii.ro/…/invitatie-conferinta-educati…/

Preluare: Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi Filiala Bucureşti

Nota noastra: Nu suntem cu nimic impotriva ca educatia sexuala sa fie facuta in scolile din Romania de catre oameni responsabili, bine intentionati, bine instruiti si care au urmat niste studii de specialitate pentru a se putea ocupa cu succes de instruirea copiilor. Insa dintre toate tarile din lume, nu au gasit oare un model mai bun decat Anglia, acolo unde vedem pe strazi imagini cu tineri care par sa nu fi auzit in viata lor de educatia sexuala? Ce model poate reprezenta Anglia, in care vedem cu ochiul liber ca educatia sexuala in aceasta tara este probabil doar o gluma proasta?

INVITAȚIE: Conferinta „Educatia sexuala si sexualizarea copiilor. Situatia din Marea Britanie”, sursa imagine: culturavietii.ro
INVITAȚIE: Conferinta „Educatia sexuala si sexualizarea copiilor. Situatia din Marea Britanie”, sursa imagine: culturavietii.ro

Sursa: [1] www.magazincritic.ro