libris.ro

Referendum pentru demiterea primarului la Iasi

Referendum pentru demiterea primarului la Iasi

Un grup de ieseni a organizat pe Facebook un eveniment pentru a promova un miting ce are ca scop strangerea de semnaturi pentru demiterea primarului Iasi-ului, Gheorghe Nichita. Iesenii sunt nemultumiti de actualul primar din cauza a mai multor lucruri printre care si taierea teilor de pe bulevardul Stefan cel Mare. Iata si apelul lor publicat pe pagina evenimentului MITING PENTRU IASI, MITING PENTRU TEI, MITING PENTRU STRINGERE DE SEMNATURI :

„Asa cum v-am relatat, la initiativa societatii civile din Iasi – strangerea de semnaturi pentru declansarea unui Referendum de demitere a primarului Nichita si alegerilocale anticipate au devenit obiectivul nostru primordial!

Replantarea teilor pe pietonalul Stefan cel Mare este revendicarea principala a iesenilor!

Umilinta la care am fost supusi de actul barbar unilateral al Primariei Iasi, opus prevederilor legale referitor la decimarea teilor seculari si anlocuirea acestora cu salcâmi japonezi – total anacronici spiritului iesean – precum si refuzul cererii noastre repetate de a replanta tot tei acolo unde au fost secerati, au determinat reactia noastra.

Noi, cetatenii Iasului – pastratori ai traditiilor stramosilor nostri – nu putem accepta in ruptul capului actul samavolnic comis de niste venetici care ocupa de o prea mare bucata de vreme functii de conducere la primarie si care actioneaza discretionar, dupa bunul plac, total neprofesionist si abuziv in detrimentul locului si al locuitorilor!

S-a cerut – si s-a obtinut – autorizarea unei manifestatii de protest fata de aceste crime ecologice care va avea loc la data de 21 martie a.c. intre orele 16 – 19 în Piata Unirii din municipiul Iasi, langa statuia lui Al. I. Cuza.

Am solicitat ca manifestatia sa continue cu un Mars de Protest din Piata Unirii pe pietonal spre Palatul Culturii pentru a strabate intregul loc al crimei, dar Frica si probabil Rusinea situatiei l-au determinat pe Primarul Criminal sa nu aprobe acest Mars.
Ne vom rezuma asadar sambata 21 martie 2015 doar la un Miting de Protest in Piata Unirii, in intervalul orar specificat.

Ieşeni, va rugam sa va infrangeti nepasarea, lenea sau frica si sa participati in numar cat mai mare la acest PRIM event organizat de societatea civila ieseana cu ajutorul Asociatiei Cetatenilor Abuzati Iasi!
Să fim solidari si sa-i aratam domnului primar Nichita si echipei sale rauvoitoare ca iesenii nu se lasa calcati in picioare si ca la Iasi traiesc si intelectuali care gandesc si sunt responsabili!

Ne vom manifesta nemultumirea in mod pasnic!
Vom strange semnaturi pentru a declansa Referendumul pentru IASI!
Va așteptam cu listele deja semnate!

Aşteptam participarea unor somitati ai culturii iesene care sprijina si saluta societatea civila careia ii apartin!

Asteptam orice cetatean – chiar membri ai partidelor politice – să se alature demersului nostru pentru o cauza dreapta si comuna!
Invitam la acest event toate ONG-urile civice si ecologiste din Iasi care si-au manifestat de-a lungul timpului nemultumirea alaturi de societatea civila.”

Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare
Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info