RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

“7 CUVINTE” – Povestea unui biruitor GHEORGHE CALCIU

Print Friendly, PDF & Email

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani dupa gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicina, intra in inchisoare in 1948, pentru „vina” de a-si fi iubit tara si credinţta. Timp de 16 ani trece prin experiente – limita: reeducarea de la Pitesti, cavoul mortii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.

“7 CUVINTE” – Povestea unui biruitor GHEORGHE CALCIU

Dupa eliberare, intr-o tara ingrozita de teroarea Securitatii, rosteste in Bucuresti, 7 Cuvinte catre tineri, un indemn la un „zbor inalt”, eliberator din sclavia materiei.

Este arestat si condamnat la moarte, apoi expulzat in America.
Un destin cu pogorari la iad, gesturi „nebunesti” de jertfa si inaltari taborice. Peste 30 de oameni depun marturie despre viata Parintelui Gheorghe Calciu, intr-un documentar artistic caruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea si umorul.

 Pentru filmul “7 Cuvinte” dedicat parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a muncit foarte mult. Si s-au cheltuit bani pe masura acestei munci. Exista vizionari ale filmului in marile orase ale tarii unde intrarea este gratuita (!). La Bucuresti intr-o sala de 730 de locuri au fost 1100 de oameni, la Bacau, la teatrul de vara “Radu Beligan”, intr-o sala de 1500 de locuri au incaput 1600 de oameni.

Vor urma proiectia la Tulcea –  (FB event https://www.facebook.com/events/446240245539318/ ). Se pregatesc Iasi, Braşov, etc. Intrarea la vizionarea filmului este gratuita, tocmai pentru a fi vazut de toată lumea. Cei care nu ajung la film au optiunea cumpararii DVD-ului la un pret foarte mic. Online nu va fi postat.

La realizarea sa a participat si Manastirea Diaconesti. Iata si un cuvant al parintelui Amfilohie Branza de la Manastirea Diaconesti:

Sursa:

[1] blogul lui saccsiv, youtube

[2] www.facebook.com/7cuvinte2015

 

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline