libris.ro

George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocitatilor din martie ’90 de la Targu Mures?

George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocitatilor din martie ’90 de la Targu Mures?

La 20 martie 1990 au avut loc la Targu Mures, atrocitatile grave de trista amintire, conflicte etnice de o gravitate iesita din comun, declansate de catre minoritatea maghiara. Reportajele transmise de catre televiziunile occidentale prezentau insa la acel moment foarte distorsionat adevarul, exact pe dos, aratand cu degetul catre romani pentru maltratarea „maghiarului” imbracat in pulover verde, cel care s-a dovedit a fi de fapt romanul Mihaila Cofariu.

Asta nici nu a mai contat apoi, pentru ca nici macar unul dintre canalele de televiziune din Occident nu a retractat niciodata informatiile initiale sau sa dea macar o simpla rectificare in acest sens.

George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocitatilor din martie ’90 de la Targu Mures?

Atat atitudinea mass mediei occidentale de la acel moment este suspecta cat si reactia de atunci a marilor cancelarii din Occident, dar mai ales intriga foarte mult raportul „Helsinki Watch”.  Raportul acestei organizatii a dictat practic etalonul „political correctness-ului” dupa care trebuiau sa se alinieze toate statele lumii cu privire la situatia din 20 martie 1990 de la Targu Mures. Nu conta ca „maghiarul” maltratat era de fapt roman!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„(…) Din acel moment, a fost o lupta de strada generala in care erau impli­cate ambele grupuri, cu atrocitati comise de ambele parti, între 9,30 p.m. si 10,30 p.m., au sosit in oras tiganii, sa-i spri­jine pe maghiari.

Interviurile luate de „Helsinki Watch” si video-filmele evenimentelor confirma faptul ca maghiarii au sosit la Prima­rie neinarmati si s-au inarmat doar pentru autoaparare in momentul primului atac al romanilor.”, fragment din „Helsinki Watch” (sursa: ziaristionline.ro) 

Acum, dupa 25 de ani de la atrocitatile de atunci din martie 1990 de la Targu Mures, cunoastem cu totii o parte din adevarul despre evenimentele ce s-au intamplat atunci. Dar il cunoastem in totalitate? Daca este totusi ceva care inca ni se ascunde? Ceva atat de grav incat ar zgudui astazi Romania din temelii?

Raportul celor de la Helsinki Watch distorsioneaza de asemenea si el adevarul. Dar el a fost pe deplin acceptat de catre Occident datorita „political correctness-ului” care trebuia respectat cu orice pret. Nu conta ca adevarul este de fapt cu totul si cu totul altul.

Dar ce treaba are Helsinki Watch cu George Soros? La New York a fost infiintata organizatia Helsinki Watch, care urmarea respectarea de catre statele sovietice a Acordului de la Helsinki, care includea printre alte prevederi si standarde legate de drepturile omului. George Soros a inceput sa participe la sedintele regulate ale Helsinki Watch, devenind un sustinator major al organizatiei, pe masura ce aceasta isi extindea acoperirea geografica si se transforma in Human Rights Watch. Aryeh Neier, director fondator al Helsinki Watch, a devenit in cele din urma presedinte al Institutului pentru o Societate Deschisa (Open Society Institute) al lui Soros.

Dupa 25 de ani de la incidentele tragice din martie 1990 de la Targu Mures sunt voci atat ale etnicilor romani cat si maghiari care spun ca acolo a fost practic o inscenare a serviciilor secrete, o „lucratura” a agentiilor. Armele (ciomege, rangi de fier, cutite, securi) care se vad in imaginile filmate atunci, au aparut „ca prin farmec”, de parca ar fi facut parte din recuzita unui film de groaza care se filma „pe viu”.

Una dintre teoriile conspiratiei il include pe George Soros ca sponsor al acestor evenimente de la Targu Mures. Oricat am cautat si am investigat noi pana acum, nu am gasit dovezi clare care sa sustina o asemenea teorie, ci doar fragmente, franturi de informatii care duc inspre diferiti tradatori de tara, care in loc sa dezlege misterele mai tare le adancesc.

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

VIDEO LINK

George Soros a "sponsorizat" organizarea atrocitatilor de acum 25 de ani de la Targu Mures?
George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocitatilor de acum 27 de ani de la Targu Mures?

Note: [1] Criza economica si profetii ei , Charles R. Morris

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info