libris.ro

Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Știți povestea broaștei care fierbe? Pentru cei care n-o știu, am să încerc s-o rezum în câteva cuvinte. Cică dacă pui o broască în apă fierbinte, sare imediat afară… dar dacă pui aceeași broască în apă rece, pe care o încălzești apoi foarte încet… atunci broasca va fierbe fără să-și dea seama. Exact așa stau lucrurile și cu psihicul uman!

Dacă pui o persoană într-o situație neplăcută, atunci va reacționa imediat negativ… dar dacă o treci printr-o succesiune de situații ceva mai tolerabile, atunci o poți convinge să accepte orice.

Credeți că-i o glumă? Analizați-vă cu sinceritate viața și vedeți de câte ori ați intrat în rahat… dar cu pași mărunți și abia perceptibili. De câte ori ați acceptat ceva minor și care inițial părea inofensiv, pentru ca apoi, din aproape în aproape… pas cu pas… să ajungeți în situații total inacceptabile? Nu e nevoie să răspundeți… toți am trecut prin asta, măcar o dată în viață.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am făcut introducerea aceasta cu caracter general pentru a vă aduce în atenție un “val” care ne va lovi dur, dar sigur, peste numai câțiva ani. Cei mai mulții dintre voi deja știu; se vor schimba cărțile de identitate. Noile acte vor conține date anatomice (structură facială și oculară, precum și amprente) după care veți putea fi scanați electronic oriunde vă duceți. Cică pentru a ne alinia normelor europene… zic ei. Cică pentru a te înregistra în sistemul electronic de evidență a populației, taxe și impozite, administrație, etc… zic ei.

Cică pentru facilitarea obținerii de adeverințe, pentru acte și certificate administrative, pentru aprobări, pentru plăți fiscale, etc… zic ei. Cică pentru ușurarea călătoriilor interne și internaționale… zic ei. Cică pentru securitatea persoanei… zic ei. Dacă ar fi să ne luăm după ei, proiectul este dimensionat pentru a vă face viața mai ușoară și mai sigură. Nu-i așa că-i drăguț? Ce băieți buni sunt guvernanții noștrii și ce grijă au ei ca noi să fim protejați și să avem viața mai ușoară…

Pentru cei care n-au cunoscut niciodată sistemul comunist, poate părea ceva destul de acceptabil. Poate chiar și pentru o parte dintre cei care l-au cunoscut… “De ce, dom’le? Păi, dacă ești un cetățean model, care își plătește taxele și respectă legea, dacă nu treci decât pe verde la semafor, atunci ce ai de ascuns?”. Argumentul poate părea oarecum decent… Dar dacă același lucrul ar fi fost făcut de Securitatea comunistă, ce părere ați fi avut? Acum cică e “democratic”, pentru că, vezi-Doamne, sunt normative europene. Dar dacă ar fi fost normative ale comitetului central de partid, ce părere ați fi avut? Integral pe Active News

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist