«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un memorial dedicat celor deportati a fost inaltat la Podgoreni, Orhei

Print Friendly, PDF & Email

Duminica, 22 martie 2015, in localitatea Podgoreni din raionul Orhei a fost inaugurat un monument in memoria victimelor deportarilor regimului totalitar comunist.

La eveniment au participat si Valeriu Munteanu, vicepresedinte al Partidului Liberal, Sergiu Miron, Presedintele OT PL Orhei,  Roman Botan, viceprimar al orașului Orhei, precum si mai mulți invitați din diferite localitati ale Orheiului, printre care si victime ale deportarilor sau rude ale acestora.

Un memorial dedicat celor deportati a fost inaltat la Podgoreni, Orhei

[tp_product id=”205217398″ feed=”396″]

Acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Presedintele PL, inca din perioada cand exercita functia de Presedinte interimar al Republicii Moldova. Pana in prezent, datorita Partidului Liberal, au fost inaltate peste 150 de astfel de monumente in localitatile in care exista victime ale regimului comunist.

La ridicarea acestei pietre funerare au contribuit Ludmila Bubuioc, locuitoare a satului Podgoreni si Stefan Topala, profesor, academician si doctor habilitat in biologie, originar din aceeasi localitate.

Stefan Topala a mentionat ca chiar daca este la o varstă înaintata si a sustinut mii de discursuri, vine in fata oamenilor cu emotie in glas si marturiseste cu lacrimi in ochi despre calvarul evenimentelor acelor zile cand zeci de familii din aceasta localitate au fost ridicate in miezul noptii si au fost deportate in gulaguri siberiene. „Unii oameni au murit pe drum, altii si-au pierdut viata acolo pe pamanturi straine si doar cativa din ei au reusit sa revina acasa la bastina, numai ca aici ii astepta o alta durere, casele lor nu le mai apartineau, in ele locuiau altii, ocupantii”, a mentionat profesorul Stefan Topala.

Valeriu Munteanu, vicepresedinte PL, a mentionat ca Partidul Liberal are misiunea de a aduce adevarul in fiecare casa si in fiecare sat si ca o va face în continuare ca si pana acum. Vicepresedintele PL le-a multumit locuitorilor din Podgoreni ca nu au uitat de durerea neamului nostru romanesc si a declarat ca a ramas impresionat de numarul mare de oameni prezenti la eveniment.

„Ma bucur ca azi sa vad aici la Podgoreni foarte multa lume. Acest fapt ne onoreaza si ne da speranta in ceea ce facem.  PL isi propune ca in fiecare localitate din republica sa fie inaltate monumente comemorative, caci copii si urmasii nostri trebuie sa cunoasca adevarul  despre tragedia poporului roman. Noi vom continua sa luptam pentru adevarul istoric, pentru dreptatea acestui popor care a suferit prea mult si care merita sa traiască in demnitate”, a mai accentuat vicepresedintele PL.

Monumentul a fost sfintit de preotul bisericii din localitate, iar la final acestia le-au multumit tuturor celor care au contribuit la edificarea acestui monument precum și celor invitati din diferite localitati ale Orheiului, printre care si victime ale deportarilor sau rude ale acestora.

Serviciul de Presă al PL

(P):In aceasta campanie oferim gratuit un borcan de miere cu design special pentru orice comanda plasata in perioada 09 - 24 februarie 2019

23 martie 2015

Sursa: [1] www.pl.md

Un memorial dedicat celor deportati a fost inaltat la Podgoreni, Orhei, sursa foto: www.pl.md

Un memorial dedicat celor deportati a fost inaltat la Podgoreni, Orhei, sursa foto: www.pl.md

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Campanie Crazy Days

Inline
Inline