Consiliul Europei respinge printr-o decizie autonomia “Tinutului Secuiesc”! ADIO AUTONOMIE!

Consiliul Europei respinge printr-o decizie autonomia “Tinutului Secuiesc”! ADIO AUTONOMIE!

Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale si Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei a respins marti la Strasbourg cererea de abitraj pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”, depusa de catre mai multe consilii din judetele Covasna, Harghita si Mures.

Ludmila Sfarloaga, presedinta delegatiei Romaniei la acest congres, a declarat pentru AGERPRES ca aceasta cerere a fost respinsa din cauza ca “nu intra in competenta Congresului si a Consiliului Europei”. Ea a mai spus ca aceasta tema constituie subiectul unei dezbateri politice interne si ar trebui dezbatuta in Romania nicidecum la instantele europene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Consiliul Europei respinge printr-o decizie autonomia “Tinutului Secuiesc”! ADIO AUTONOMIE!

Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna si Antal Arpad,primarul municipiului Sfantu Gheorghe, au fost la Strasbourg reprezentatii celor 47 de consilii locale din judetele Covasna, Harghita si Mures ce au apelat la sprijinul Consiliului Europei in vederea obtinerii autonomiei “Tinutului Secuiesc”, se arata intr-un comunicat de presa al AGERPRES.

Iredentistii maghiari isi vad astfel spulberate visele de refacere a Ungariei Mari, Europa nefiind de acord cu autonomiile acordate pe criterii etnice. Politica pasilor marunti initiata de catre extremistii maghiari in Romania intampina acum dificultati tocmai din partea celor in care isi pusesera iredentistii sperantele cele mai mari. Adio autonomie!

Glasul.info

Stop discriminarilor fata de romanii din Secuime!
Stop discriminarilor fata de romanii din Secuime!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Consiliul Europei respinge printr-o decizie autonomia “Tinutului Secuiesc”! ADIO AUTONOMIE!

 1. Autonomiei Ținutului Secuiesc a fost respinsa la Consiliului Europei

  miercuri, 25 martie 2015

  Consiliul Europei, decizie importantă în privința autonomiei Ținutului Secuiesc
  Cererea de arbitraj pentru autonomia ‘Tinutului secuiesc’, solicitata de mai multe consilii locale din judetele Covasna, Harghita si Mures, a fost respinsa marti, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale si Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.
  Presedinta delegatiei României la acest congres, Ludmila Sfîrloaga, a declarat pentru Agerpres ca cererea a fost respinsa pentru ca ‘nu este de competenta Congresului si a Consiliului Europei’. Potrivit acesteia, tema în cauza face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbatuta în tara si nu la instantele europene.
  Cele 47 de consilii locale din judetele Covasna, Harghita si Mures care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obtinerii autonomiei ‘Tinutului secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre altii, de catre presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se arata într-un comunicat de presa transmis de catre secretariatul delegatiei României la Congres.
  ‘Dezbaterea a fost una foarte aprinsa, la aceasta participând membri din Franta, Italia, Finlanda, Portugalia si Republica Moldova (…) Chiar daca prezenta unui grup de aproximativ 20 de persoane de nationalitate maghiara, condus de sefa delegatiei Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, presedinta delegatiei nationale a României, dna Ludmila Sfîrloaga, a reusit, prin interventia sa argumentata si hotarâta, sa obtina respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentantii ‘Tinutului secuiesc’ cât si a posibilitatii ca acest Congres sa trimita o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalti membri ai delegatiei României’, se mentioneaza în documentul citat.
  Consiliul National Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din judetele Covasna, Harghita si Mures sa adopte câte o hotarâre în care sa solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea ‘Tinutul secuiesc’, care sa fie ulterior înaintate Guvernului si Parlamentului României, forurilor europene si internationale. La solicitarea acestuia 47 de consilii locale din cele trei judete au adoptat proiectul de hotarâre privind autonomia, însa hotarârile au fost atacate în instanta de catre Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv ca crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constitutiei României.
  Într-o adresa transmisa anul trecut autoritatilor locale de catre Prefectura Covasna se mentiona ca aceste hotarâri promoveaza ‘separarea teritoriala pe criterii etnice’ si exced competentele autoritatilor locale, printre atributiile acestora neregasindu-se aprobarea de documente privitoare la politicile statale în materia organizarii administratiei nationale, organizarea administrativ-teritoriala sau stabilirea limbii oficiale pe teritoriul statului român.

  Radu Pop, pesurse

Lasă un răspuns

Next Post

A fost o vreme cand italienii erau emigranti ilegali nedoriti de catre Romania

mar mart. 24 , 2015
In anul 1942 Ministerul de Interne din Italia a incercat sa stopeze emigrarea italienilor catre Bucuresti, acolo unde italienii erau nepopulari si recunoscuti ca aducatorii unui val de infractionalitate si crima organizata. Pe atunci situatia era exact inversata, italienii erau romanii de azi care invadau o tara prospera din punct de […]
A fost o vreme cand italienii erau emigranti ilegali neodoriti de catre Romania, sursa foto: parma.repubblica.it

Poate vă place și:

libris.ro