fbpx

RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cea mai neagra perioada din istoria Romaniei

Print Friendly, PDF & Email

Parcurgem cea mai neagra perioada din istoria romanilor. Politicienii, de dupa anul 1989, unii dintre ei: inculti, lipsiti de orice educatie, corupti si tradatori ai intereselor nationale, au promovat legile anticonstitutionale de privatizare si de instrainare a bunurilor proprietate publica, contrar prevederilor Constitutiei Romaniei care la articolul 136 aliniatul 3), precizeaza faptul ca;…”Bogatiile de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ai ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul eclusiv al PROPRIETATII PUBLICE”.

Cea mai neagra perioada din istoria Romaniei

[tp_product id=”194127963″ feed=”396″]

In continuare. la aliniatul (4) din articolul 136 se prevede expres faptul ca; …”bunurile proprietate publica sunt inalienabile” – ADICA NU SE POT ÎNSTRĂINA.

Tot ce s-a creat în Romania, inainte de anul 1989; Petromul, ALRO Slatina, SIDEX Galati, DACIA Pitesti , stemul bancar romanesc si altele, au fost realizate prin munca si sacrificiul tuturor cetatenilor Romaniei, deci nu erau proprietatea personala a politicienilor de teapa lui; Nastase, Truica, Basescu, etc, ori ai funcţtionarilor de la din institutiile anticonstitutionale si antinationale precum; Fondul Proprietatii de Stat (FPS) ce si-a schimbat denumirea in 2001, in Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Proprietatții Statului (APAPS), iar in 2004 redenumita Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum si prin Agentia Natonala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), cu subsidiara sa, S.C. FONDUL PROPRIETATEA S.A.

Toţi acestia, au devenit peste noapte, negociatori si vanzatori prin instrainare, a bunurilor propietate publica ale romanilor. De ce organele procuraturii, cele care apara constitutia si securitatea economica a tarii, nu intreprind masurile de tragere la raspundere a celor care ; au initiiat, au promovat si au emis legile anticonstitutionale de privatizare si de restituire a proprietatilor. Unde este Curtea Constitutională a Romaniei ? A fost ocupata cu cancanurile politrucilor ?

Cu multa inconstienta se avanseaza pe domeniul legislatiei de instrainare a terenurilor agricole. Terenurile agricole sunt bunuri naţionale, deci bunuri proprietate publica a natiunii romane, pentru care au murit inaintasii nostri sa le apere in decursul istoriei, inclusiv in ultimele conflagratii mondiale.

Romanii nu s-au asezat „de aiurea” pe pamanturile in care azi traiesc. Promovarea si adoptarea legilor care sa permita vanzarea catre straini a terenurilor agricole ale Romaniei, o poate face numai o clasa politica, corupta, slab pregatita, dusmanoasa si tradatoare a intereselor nationale.

Acapararea terenurilor agricole in Romania de catre straini pana la aceasta data, a fost posibila datorita legislatiei incalificabile, antinationale, anticonstitutionale, existente cu privire la infiintarea in agricultura a Societatilor Comerciale, persoane juridice romane dar cu capital(investitor) strain, in care actionarii majoritari sunt cetateni straini, sprijiniti financiar de tarile de origine, cu scopul de a ocupa(cumpara) suprafete cat mai mari posibile, din terenurile agricole ale Romaniei.

Statul Roman, a tradat si de aceasta data interesele cetatenilor sai, prin urmatoarele anomalii;

a) Banca Nationala a Romaniei, cu guvernatorul sau Mugur Isarescu, a instrainat, ori nu s-a opus instrainarii prin privatizare, a bancilor cu capital romanesc, lipsind in acest mod fostele IAS-uri de posibilitatea de a lua
creditele necesare reluarii productiei agricole cu dobanzi normale, in timp ce bancile cu capital strain pompau bani pentru acapararea terenurilor romanilor de catre străini.

Astazi un intreprinzator roman din agricultura sau din alt domeniu economic, nu are acces la credite, deoarece creditele de la bancile cu capital strain sunt foarte scupe, cu dobanzi mari si cu clauze oneroase, ilegale si imorale multiple.

Purtatorul de cuvant al guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, D-l Adrian Vasilescu ne povestea (sa dormim linistiti) faptul ca bancile din Romania sunt toate romanesti, fara sa specifice insa ca SUNT CU CAPITAL STRAIN si ca profitul zboara din Romania.

Lipsa creditelor necesare reluarii productiei la toate societatile comerciale cu capital romanesc, indiferent de ramura economica, a dus la falimentul acestora si la dezastrul economic si social actual.

b) S-a acceptat ca actionari majoritari in aceste societati comerciale din domeniul agricol sa fie cetateni straini si nu romani, iar terenurile agricole, ca active in patrimoniul societatii, nu li s-a impus un regim special, astfel incat sa nu fie instrainate.

c) Prin lege, nu s-a stabilit o limita maxima de suprata de teren agricol, pe care o societate comerciala, persoana juridica, o poate avea ca mijloc fix in patrimoniul sau, astfel incat sa se evite posibilitatea de aparitiei de monopoluri.

d) Nu s-a fixat nici o restrictie, ori nici o conditie, referitoare la exportul productiei agricole. Romanii devin vulnerabili in cazul penuriei de alimente sau a altor situatii cum a fost foametea din anul 1946.

Ce sa mai zicem despre privatizarea prin instrainare a distributiei utilitatilor publice, precum energia electrica, gazul, apa, telecomunicatiile, si altele. Se poate concluziona asupra faptului ca; Statul Roman, nu mai apara interesele cetatenilor Romaniei care platesc impozite si taxe, s-a asociat cu marile corporatii pentru exploatatarea nemiloasa a cetatenilor Romaniei.

Cea mai neagra perioada din istoria Romaniei - Peisaj industrial dinr-un combinat siderurgic romanesc

Cea mai neagra perioada din istoria Romaniei – Peisaj industrial dinr-un combinat siderurgic romanesc

Sursa: [1] Ciobotaru DinuComentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info