Istoria secreta – Istoria fascismului in Rusia

In mediul virtual sunt raspandite nenumarate imagini in care ne sunt prezentati atat separatistii rusi din estul Ucrainei cat si soldatii din fortele ucrainene, purtand insemne sau simboluri recunoscute ca fiind cele folosite de unele organizatii fasciste. Este un razboi informational in care suntem practic bombardati cu imagini de acest gen, ori de cate ori cautam sa aflam ce se mai intampla in conflictul sangeros din Ucraina.

Istoria fascismului in Rusia

Cu toate ca acest lucru a fost ascuns cu foarte multe eforturi de catre propaganda sovietica, ideea fascismului are in Rusia o istorie destul de indelungata. Potrivit site-ului politolog.net, actualele militii ale separatistilor din Donbass nu ar fi de fapt decat mostenitorii acestui fenomen, pe care Rusia moderna il neaga si cauta intr-un mod rusinos sa-l ascunda.

Anastasy Vonsyatsky (12 iunie 1898, Varsovia – 05 februarie 1965, Sankt-Petersburg) – este unul dintre fondatorii fascismului rus, fondatorul si liderul miscarii fasciste ruse in Statele Unite ale Americii.  S-a nascut intr-o familie de militari, fiind cincilea copil din familie: tatal, Andrei Nicolaevici Vonsiatsky , era colonel in jandarmerie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Dupa lovitura de stat bolsevica AA Vonsiatsky luptat in Armata Alba. Doi ani Anastasios A. luptat pe Ucraina de Est si Don. In decembrie 1919 AA Vonsiatsky era deja capitan, dar s-a imbolnavit de tifos si a fost nevoit sa paraseasca frontul. A fost evacuat de la Novorossiysk, si de acolo cu barca pana la Yalta. In martie 1920 a ajuns la Constantinopol, unde a fost tratat intr-un spital britanic in Gallipoli.

PE 10 mai 1933, AA Vonsiatsky, impreuna cu un fost membru al Armatei Voluntarilor DI Kunle a fondat  Organizatia fortei de munca si muncitoresti-taranesti  a revolutionarilor nationalisti fascisti . Pentru comoditate, de obicei, foloseste un alt termen: Organizatia Fascista Rusa (OFR). AA Vonsiatsky a devenit sef al OFR.

In septembrie 1933, AA Vonsiatsky a plecat la Berlin pentru discutii cu liderii unor astfel de organizatii care functionau in Europa – Alexander Kazem-Bek (Mladorros), Paul Bermondt-Avalov si AV Moeller Zakomelsky (Ronde).Discutii tripartite au avut loc la sediul de Rondo pe Blyaybtroyshtrasse la Berlin.In ciuda similitudinii de ideologii si obiective comune liderii organizatiei au reusit sa ajunga la un acord pentru a fuziona. Participantii la conferinta tripartita in Berlin (1933): in centru (cu papion) – PR Bermondt-Aval stanga – A. L. Kazem-Bek, dreapta – AA Vonsiatsky

Istoria fascismului in Rusia, sursa foto: politolog.net
Istoria fascismului in Rusia, sursa foto: politolog.net

La sfarsitul anului 1933 AA Vonsiatsky a primit o scrisoare de la KV Rodzaevsky, liderul partidului fascist rus, cu o propunere de a vizita Harbin si a face o fuziune intre  OFR și RFP. AA Vonsiatsky a acceptat oferta lui  KV Rodzaevsky si pe 1 martie 1934 s-a dus la Harbin. Pe drum spre Harbin a trecut prin Tokyo, unde a fost intampinat personal de KV Rodzaevsky. In Tokyo, in sediul RFP AA Vonsiatsky si KV Rodzaevsky au purtat discutii preliminare cu privire Arbitrajul condus de organizatiile lor. PE 03 aprilie 1934 au semnat un protocol №1, care proclama fuziunea dintre RFP si OFR  si crearea  Partidului Fascist Rus.

Pe 26 aprilie 1934 AA Vonsiatsky sosit in Harbin. In statie, el a organizat o antâlnire solemnă. In garda de onoare stateau numeroase personalitati fasciste din gruparea Camasiile negre. AA  Vonsiatsky a venit pentru a se intalni si cu toti membrii filialelor locale ale filialelor Miscarea Fascista a Femeilor din Rusia, Uniunea a avangardei, Uniunea Tinerilor Fascisti, Uniunea Fascista a „Celor Mici”.

La 05 februarie 1965 la 08:00 si 45 minute AA Vonsiatsky a murit din cauza unui atac de cord.

Konstantin Rodzaevsky (11 august 1907, Blagoveshchensk – 30 august 1946, Moscova) –  Partidul Fascist Rus (PFR), imigrant stabilit in Manciuria, fondatorul fascismului rus, unul dintre liderii emigratiei albe in Manciuria. WWF – principala si cea mai mare organizatie fascista rusa formata printre emigrantii rusi  in Extremul Orient, aparuta in interiorul unei colonii ruse; organizatia a aparut in anii 1920 si a fuzionat cu alta grupare formand in final Partidul Fascist Rus (PFR) in mai 1931.

In Rusia zilelor noastre, grupari fasciste ruse au rapit si executat oameni prin paduri izolate, executii pe care le-au fotografiat si filmat si apoi le-au facut publice pe internet. Multi dintre rusii atrasi de ideologia fascista ocupa functii importante in aparatul de stat, in armata sau in functii politice. Cu atat mai mult ne mira faptul ca mai mereu rusii pretind ca lupta cu … fascistii.

In mediul virtual sunt raspandite nenumarate imagini in care ne sunt prezentati atat separatistii rusi din estul Ucrainei cat si soldatii din fortele ucrainene, purtand insemne sau simboluri recunoscute ca fiind cele folosite de unele organizatii fasciste. Este un razboi informational in care suntem practic bombardati cu imagini de acest gen, ori de cate ori cautam sa aflam ce se mai intampla in conflictul sangeros din Ucraina.

Rusii se lupta cu fascistii, rusii au eliberat popoarele Europei de fascisti si se impauneaza cu titlul de „Eliberatori”, rusii se lupta cu fascistii ucraineni, rusii se lupta cu fascistii romani unionistii….. rusii sunt …… FASCISTI? 

PS: impartasiti aceste informatii si cu „maldavanii” mancurtizati care-i ridica in slavi pe „Eliberatori” pe 9 mai sau pe 26 martie!

Sursa:

[1] politolog.net

Istoria Fascismului Rus
Istoria Fascismului Rus

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cum a disparut Arsenie Boca din celula in care era inchis de comunisti

mar mart. 31 , 2015
Arsenie Boca ar fi disparut din celula in care era inchis, inainte de Revolutie, in timp ce se ruga, spune un fost detinut politic. Legenda privind minunea din celula lui Arsenie Boca a aparut in volumul „Parintele Arsenie Boca, un sfant al zilelor noastre”, scris de fostul detinut politic Dan […]

Poate vă place și:

libris.ro