RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Istoria secreta – Istoria fascismului in Rusia

Print Friendly, PDF & Email

In mediul virtual sunt raspandite nenumarate imagini in care ne sunt prezentati atat separatistii rusi din estul Ucrainei cat si soldatii din fortele ucrainene, purtand insemne sau simboluri recunoscute ca fiind cele folosite de unele organizatii fasciste. Este un razboi informational in care suntem practic bombardati cu imagini de acest gen, ori de cate ori cautam sa aflam ce se mai intampla in conflictul sangeros din Ucraina.

Istoria fascismului in Rusia

Cu toate ca acest lucru a fost ascuns cu foarte multe eforturi de catre propaganda sovietica, ideea fascismului are in Rusia o istorie destul de indelungata. Potrivit site-ului politolog.net, actualele militii ale separatistilor din Donbass nu ar fi de fapt decat mostenitorii acestui fenomen, pe care Rusia moderna il neaga si cauta intr-un mod rusinos sa-l ascunda.

Anastasy Vonsyatsky (12 iunie 1898, Varsovia – 05 februarie 1965, Sankt-Petersburg) – este unul dintre fondatorii fascismului rus, fondatorul si liderul miscarii fasciste ruse in Statele Unite ale Americii.  S-a nascut intr-o familie de militari, fiind cincilea copil din familie: tatal, Andrei Nicolaevici Vonsiatsky , era colonel in jandarmerie.

Dupa lovitura de stat bolsevica AA Vonsiatsky luptat in Armata Alba. Doi ani Anastasios A. luptat pe Ucraina de Est si Don. In decembrie 1919 AA Vonsiatsky era deja capitan, dar s-a imbolnavit de tifos si a fost nevoit sa paraseasca frontul. A fost evacuat de la Novorossiysk, si de acolo cu barca pana la Yalta. In martie 1920 a ajuns la Constantinopol, unde a fost tratat intr-un spital britanic in Gallipoli.

PE 10 mai 1933, AA Vonsiatsky, impreuna cu un fost membru al Armatei Voluntarilor DI Kunle a fondat  Organizatia fortei de munca si muncitoresti-taranesti  a revolutionarilor nationalisti fascisti . Pentru comoditate, de obicei, foloseste un alt termen: Organizatia Fascista Rusa (OFR). AA Vonsiatsky a devenit sef al OFR.

In septembrie 1933, AA Vonsiatsky a plecat la Berlin pentru discutii cu liderii unor astfel de organizatii care functionau in Europa – Alexander Kazem-Bek (Mladorros), Paul Bermondt-Avalov si AV Moeller Zakomelsky (Ronde).Discutii tripartite au avut loc la sediul de Rondo pe Blyaybtroyshtrasse la Berlin.In ciuda similitudinii de ideologii si obiective comune liderii organizatiei au reusit sa ajunga la un acord pentru a fuziona. Participantii la conferinta tripartita in Berlin (1933): in centru (cu papion) – PR Bermondt-Aval stanga – A. L. Kazem-Bek, dreapta – AA Vonsiatsky

Istoria fascismului in Rusia, sursa foto: politolog.net

Istoria fascismului in Rusia, sursa foto: politolog.net

La sfarsitul anului 1933 AA Vonsiatsky a primit o scrisoare de la KV Rodzaevsky, liderul partidului fascist rus, cu o propunere de a vizita Harbin si a face o fuziune intre  OFR și RFP. AA Vonsiatsky a acceptat oferta lui  KV Rodzaevsky si pe 1 martie 1934 s-a dus la Harbin. Pe drum spre Harbin a trecut prin Tokyo, unde a fost intampinat personal de KV Rodzaevsky. In Tokyo, in sediul RFP AA Vonsiatsky si KV Rodzaevsky au purtat discutii preliminare cu privire Arbitrajul condus de organizatiile lor. PE 03 aprilie 1934 au semnat un protocol №1, care proclama fuziunea dintre RFP si OFR  si crearea  Partidului Fascist Rus.

Pe 26 aprilie 1934 AA Vonsiatsky sosit in Harbin. In statie, el a organizat o antâlnire solemnă. In garda de onoare stateau numeroase personalitati fasciste din gruparea Camasiile negre. AA  Vonsiatsky a venit pentru a se intalni si cu toti membrii filialelor locale ale filialelor Miscarea Fascista a Femeilor din Rusia, Uniunea a avangardei, Uniunea Tinerilor Fascisti, Uniunea Fascista a “Celor Mici”.

La 05 februarie 1965 la 08:00 si 45 minute AA Vonsiatsky a murit din cauza unui atac de cord.

Konstantin Rodzaevsky (11 august 1907, Blagoveshchensk – 30 august 1946, Moscova) –  Partidul Fascist Rus (PFR), imigrant stabilit in Manciuria, fondatorul fascismului rus, unul dintre liderii emigratiei albe in Manciuria. WWF – principala si cea mai mare organizatie fascista rusa formata printre emigrantii rusi  in Extremul Orient, aparuta in interiorul unei colonii ruse; organizatia a aparut in anii 1920 si a fuzionat cu alta grupare formand in final Partidul Fascist Rus (PFR) in mai 1931.

In Rusia zilelor noastre, grupari fasciste ruse au rapit si executat oameni prin paduri izolate, executii pe care le-au fotografiat si filmat si apoi le-au facut publice pe internet. Multi dintre rusii atrasi de ideologia fascista ocupa functii importante in aparatul de stat, in armata sau in functii politice. Cu atat mai mult ne mira faptul ca mai mereu rusii pretind ca lupta cu … fascistii.

In mediul virtual sunt raspandite nenumarate imagini in care ne sunt prezentati atat separatistii rusi din estul Ucrainei cat si soldatii din fortele ucrainene, purtand insemne sau simboluri recunoscute ca fiind cele folosite de unele organizatii fasciste. Este un razboi informational in care suntem practic bombardati cu imagini de acest gen, ori de cate ori cautam sa aflam ce se mai intampla in conflictul sangeros din Ucraina.

Rusii se lupta cu fascistii, rusii au eliberat popoarele Europei de fascisti si se impauneaza cu titlul de “Eliberatori”, rusii se lupta cu fascistii ucraineni, rusii se lupta cu fascistii romani unionistii….. rusii sunt …… FASCISTI? 

PS: impartasiti aceste informatii si cu “maldavanii” mancurtizati care-i ridica in slavi pe “Eliberatori” pe 9 mai sau pe 26 martie!

Sursa:

[1] politolog.net

Istoria Fascismului Rus

Istoria Fascismului Rus


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL