Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

Potrivit fakeoff.org, exista o poveste interesanta despre scriitorul Alexei Tolstoi de pe vremea cand lucra la romanul lui Petru cel Mare si a fost confruntat cu informatii extraordinare din care reiesea ca cel mai mare dintre monarhii din Rusia, cel care a infiintat dinastia Romanov, nu are nici o legatura cu nationalitatea rusa, el avand cu totul si cu totul alte origini.

Informatiile au fost atat de provocatoare si  de controversate, incat documentele gasite de Alexei au fost secretizate la ordinul lui Stalin, fiindca ele aratau clar ca Petru I, nu era de origine ruseasca, asa cum se crezuse, ci georgian!

Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

Remarcabil este faptul ca Stalin nici macar nu a fost surprins de aceste informatii si a ordonat chiar dupa citirea documentelor prezentate de catre Tolstoi ca acestea sa fie ascunse si secretizate, sustinandu-si aceasta dorinta prin urmatoarea afirmatie:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

“Lasati-i sa aiba si ei macar un Rus de care sa fie mandri!”

E totusi ciudata reactia lui Stalin, daca stam sa ne gandim ca el insusi avea origini georgiene. Totusi, e cunoscut faptul ca Stalin dorea sa fie considerat rus de catre popor. Chiar daca i se ordonase sa tina secrete aceste informatii, Alexei Tolstoi era un tip sociabil care a impartasit aceste informatii si unui cerc restrans de cunostinte.

Vestea a circulat mai intai ca un bulgare de zapada care s-a tot rostogolit in mediul intelectualior rusi, ajungand chiar sa le ravaseasca complet mintile unora. Pentru intelectualitatea rusa, aceasta informatie era pur si simplu foarte greu de procesat si de acceptat.

Cum era cu putinta ca cel mai mare tar al Rusiei sa fi fost georgian? Tocmai el, cel care este considerat a fi tarul care a condus Rusia catre reforma si catre lumea moderna in clipa cand Mama Rusie nu voia cu nici un chip de a se desprinde de obiceiuri invechite de sute si sute de ani? Reformele facute de Petru cel Mare au fost impuse inclusiv cu forta, multi rusi traditionalisti preferand ori sa lupte si moara impotriva armatei tariste, ori sa se refugieze dincolo de granitele Imperiului Rus, acceptand mai degraba autoexilul si sa scape de prigoana la care erau supusi.

Fara Petru cel Mare este clar ca Rusia ar fi ramas o tara inapoiata si fara nivelul de organizare pe care Petru l-a copiat din Europa Occidentala, niciodata Imperiul Rus nu ar mai fi ajuns ceea ce este el astazi. Cu atat mai greu este de acceptat de catre rusi faptul ca Petru I nu ar fi fost rus ci de o cu totul alta origine.

Testamentul lui Petru cel Mare
Testamentul lui Petru cel Mare
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

  1. Lenin-Stalin-Putina
    O vizita lui Lenin de Giovanii Papinii

    Lenin: “ … Bolşevicii n-au făcut altceva decît să adopte, dezvoltîndu-l, regimul instaurat de ţari şi care e singurul potrivit cu popsrul rus. Nu se poate guverna o sută de milioane de brute fără băţ, fără spioni, fără poliţie secretă, fără teroare şi spînzurători, fără tri­bunale militare, muncă silnică şi torturi. Noi am schimbat numai clasa care îşi baza guvernarea pe acest sistem. De unde erau şaizeci de mii de nobili şi patruzeci de mii de mari funcţionari, în total o sută de mii de indivizi, azi sint aproape două milioane de proletari şi comunişti. E un progres, un mare progres, deoarece privilegiaţii sînt de zece ori mai numeroşi, însă nouăzeci şi opt la sută din populaţie n-a cîştigat prea’ mult prin această schimbare. Fii chiar sigur că n-a cîştigat nimic şi e tocmai ceea ce vreau, ceea ce doresc şi, de altfel, ceea ce este absolut inevitabil. …

    Dată fiind starea de lucruri din Rusia şi din Europa, a trebuit să mă servesc de ideologia comunistă pentru a realiza adevă­ratul meu scop. In alte ţări şi în alte vremuri, aş fi întrebuinţat altceva. Marx nu era decît un burghez evreu, călare pe statisţicile englezeşti şi admirator în secret al industrialiamului. Un creier îmbibat de bere şi de hege­lianism, în care amicul Engles injecta cîteodată unele idei geniale. Revoluţia rusească e o dezminţire completă a profeţiilor lui Marx. Comunismul a triumfat tocmai într-o ţară unde aproape nu exista burghezie. …

    Urăsc ţăranii, urăsc pe mujicul idealizat de acel ramo­lit occidental care era Turgheniev şi de acel faun conver­tit care era ipocritul de Tolstoi. Ţăranii reprezintă tot ce urăsc mai mult: trecutul, credinţa, ereziile şi maniile religioase, lucrul manual. Îi tolerez şi îi cultiv, dar îi urăsc. Aş vrea să-i văd dispărînd pe toţi, pînă la cel din urmă. … Să crezi că sunt crud. Toate aceste execuţii şi spânzurători, care se fac din ordinul meu, mă plictisesc. …”

Lasă un răspuns

Next Post

NU desființării Institutului Cantacuzino - Miting la Palatul Cotroceni, marți 7 aprilie 2015

mar apr. 7 , 2015
Studentii de la medicina isi continua protestul pentru salvarea Institutului Cantacuzino si se arata in acelasi timp bucurosi ca actiunile lor au intrat in atentia mass mediei, mai multe canale de televiziune cu mare audienta relatand despre aceste evenimente. Ei spera ca in acest fel sa atraga atentia autoritatilor din […]
NU desfiintarii Institutului Cantacuzino - Miting la Palatul Cotroceni, marti 7 aprilie 2015, sursa foto: facebook.com/salvamINCDMI

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro