libris.ro

Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

Potrivit fakeoff.org, exista o poveste interesanta despre scriitorul Alexei Tolstoi de pe vremea cand lucra la romanul lui Petru cel Mare si a fost confruntat cu informatii extraordinare din care reiesea ca cel mai mare dintre monarhii din Rusia, cel care a infiintat dinastia Romanov, nu are nici o legatura cu nationalitatea rusa, el avand cu totul si cu totul alte origini.

Informatiile au fost atat de provocatoare si  de controversate, incat documentele gasite de Alexei au fost secretizate la ordinul lui Stalin, fiindca ele aratau clar ca Petru I, nu era de origine ruseasca, asa cum se crezuse, ci georgian!

Tarul Petru cel Mare nu a fost rus?

Remarcabil este faptul ca Stalin nici macar nu a fost surprins de aceste informatii si a ordonat chiar dupa citirea documentelor prezentate de catre Tolstoi ca acestea sa fie ascunse si secretizate, sustinandu-si aceasta dorinta prin urmatoarea afirmatie:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Lasati-i sa aiba si ei macar un Rus de care sa fie mandri!”

E totusi ciudata reactia lui Stalin, daca stam sa ne gandim ca el insusi avea origini georgiene. Totusi, e cunoscut faptul ca Stalin dorea sa fie considerat rus de catre popor. Chiar daca i se ordonase sa tina secrete aceste informatii, Alexei Tolstoi era un tip sociabil care a impartasit aceste informatii si unui cerc restrans de cunostinte.

Vestea a circulat mai intai ca un bulgare de zapada care s-a tot rostogolit in mediul intelectualior rusi, ajungand chiar sa le ravaseasca complet mintile unora. Pentru intelectualitatea rusa, aceasta informatie era pur si simplu foarte greu de procesat si de acceptat.

Cum era cu putinta ca cel mai mare tar al Rusiei sa fi fost georgian? Tocmai el, cel care este considerat a fi tarul care a condus Rusia catre reforma si catre lumea moderna in clipa cand Mama Rusie nu voia cu nici un chip de a se desprinde de obiceiuri invechite de sute si sute de ani? Reformele facute de Petru cel Mare au fost impuse inclusiv cu forta, multi rusi traditionalisti preferand ori sa lupte si moara impotriva armatei tariste, ori sa se refugieze dincolo de granitele Imperiului Rus, acceptand mai degraba autoexilul si sa scape de prigoana la care erau supusi.

Fara Petru cel Mare este clar ca Rusia ar fi ramas o tara inapoiata si fara nivelul de organizare pe care Petru l-a copiat din Europa Occidentala, niciodata Imperiul Rus nu ar mai fi ajuns ceea ce este el astazi. Cu atat mai greu este de acceptat de catre rusi faptul ca Petru I nu ar fi fost rus ci de o cu totul alta origine.

Testamentul lui Petru cel Mare
Testamentul lui Petru cel Mare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info