fbpx

RSS

Omul care vrea să scoată Poprica…

Am întâlnit la Iași,…

La trei decenii de la lovitura d…

Duminică, 12 iulie 2…

Asociația pentru Copii cu Dizabi…

Asociația pentru Cop…

Libertatea de a fi român este sf…

Libertatea de a fi r…

Naivii care vor autostradă în Mo…

Am apreciat încă de …

Nu vă credem când spuneți că vre…

Nu vă credem!Nu vă c…

La Belgrad zeci de mii de oameni…

La Belgrad numeroşi …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Protest de amploare la Mioveni! Se pare ca “dragii” si “iubitii” nostri alesi sunt acum in impas: sa-si mai faca sau nu pensii nesimtite sau sa faca autostrada Pitesti-Sibiu?

Print Friendly, PDF & Email

La Mioveni au protestat astazi aproximativ 7.000 de persoane si au cerut inceperea cat mai grabnica a lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu. Liderii de sindicat care au condus protestele cer guvernului Romaniei sa-si indeplineasca promisiunile si sa construiasca autostrada Pitesti-Sibiu, o autostrada atat de necesara pentru cel mai mare exportator din Romania, constructorul de automobile Dacia-Renault.

Protest de amploare la Mioveni! Se pare ca “dragii” si “iubitii” nostri alesi sunt acum in impas: sa-si mai faca sau nu pensii nesimtite sau sa faca autostrada Pitesti-Sibiu?

[tp_product id=”202595811″ feed=”2449″]

Muncitorii de la Mioveni se tem ca din cauza lipsei autostrazii isi vor pierde locurile de munca in timp ce pentru parlamentari principala lor prioritate este sa-si asigure iarasi niste pensii nesimtite. Cei de la Renault-Dacia au mutat deja unele operatiuni din Romania pe care nu le-au mai considerat profitabile, in Maroc, acolo unde au posibilitatea unui acces rapid la caile maritime pentru a-si exporta masinile si un cost mai redus atat al fortei de munca cat si al transportului produselor finite sau al pieselor si subansamblelor.

Pe piata fortei de munca din Romania exista deja un precedent de acest tip: fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj. Multi dintre clujenii dati afara de la Nokia au fost reintegrati cu greutate pe piata muncii. Protestele muncitorilor de la Mioveni se dovedesc astfel intemeiate, acestia manifestandu-si in acelasi timp neincrederea in competenta guvernului actual al Romaniei, care din 2012  nu s-a dovedit cu nimic mai bun decat guvernarile dezastruoase anterioare in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii.

Perspective importante de dezvoltare sau de a investi in anumite zone au fost date pana acum peste cap de incompetenta si coruptia generalizata a guvernelor care s-au succedat de-a lungul timpului. Zeci de mii de locuri de munca au disparut din zonele cu infrastructura proasta, iar conditiile au ramas in continuare potrivnice unei dezvoltari economice durabile si sustenabile, unele dintre aceste zone fiind chiar incadrate in categoria zonelor defavorizate.

Se pare ca “dragii” si “iubitii” nostri alesi sunt acum in impas: sa-si mai faca sau nu pensii nesimtite sau sa faca autostrada Pitesti-Sibiu?

Protest de amploare la Mioveni! Se pare ca "dragii" si "iubitii" nostri alesi sunt acum in impas: sa-si mai faca sau nu pensii nesimtite sau sa faca autostrada Pitesti-Sibiu?

Protest de amploare la Mioveni! Se pare ca “dragii” si “iubitii” nostri alesi sunt acum in impas: sa-si mai faca sau nu pensii nesimtite sau sa faca autostrada Pitesti-Sibiu?Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info