libris.ro

Impacarea poporului cu Neamul

Impacarea poporului cu Neamul

Am asistat zilele trecute la o discutie intre doi romani referitoare la situatia satului romanesc. Am cautat sa aflu unde este Adevarul. Unul dintre ei spunea ca asfaltul spre si in sat este absolut necesar pentru un trai mai bun, pentru civilizarea si integrarea acestuia in vremurile noi. Celalat roman spunea ca, dimpotriva, asfaltul, adica drumul cel lesne strabatut de straini nu aduce numai lucruri pozitive, acesta fiind mijlocitorul instrainarii si degradarii specificului romanesc.

Impacarea poporului cu Neamul

“Si cum vin cu drum de fier, toate cântecele pier!”, spunea al doilea roman, care pleda impotriva miturilor civilizatiei si tehnologiei ca factori de “progres” si “evolutie”. “Dar fiecare om vrea sa scape de glod”, spunea primul roman. „Cu ce pret? Cum iti explici ca oamenii dinainte, inglodati cum spui, cu curtea plina de copii, fara curent electric si televiziuni, erau mai buni si mai credinciosi? Folosite fara cumpatare, de cele mai multe ori asa-zisa civilizatie si tehnologia usuca sufletul.”

[tp_product id=”194102423″ feed=”396″]

Mi-am dat seama ca amandoi au adevarul lor. Vorba primului prieten era a poporului, cuvantul celuilalt era al neamului. Un singur lucru vreau sa spun, daca sufletul poporului ar fi varf de munte si neam, atunci in fiecare sat ar putea sa fie nu asfalt, ci aeroport. Dar atunci cand stramosii sunt aproape uitati, cand inima acestora bate numai in pamant si in cer, acestia, stramosii, isi scot oasele in drum sub forma de bolovani, de gropi daunatoare limuzinelor si altor lucruri de acest gen.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daca noi, cei de astazi nu suntem intotdeauna in stare a ne apara, de cele mai multe ori nedandu-ne nici macar seama ca trebuie sa ne aparam, cei urcati in Cer ne vegheaza. Nu dati cu piciorul in piatra cea pravalita de-un munte in drum, ea poate fi cusma lui Iancu Jianu lasata-n tarana udata de doina si pasita de lup. Tarana din praful drumului fara asfalt este ramasa in urma de la copitele cailor plaiesilor lui Stefan cel Sfant, pandurilor lui Tudor Vladimirescu, luptatorilor lui Baba Novac. Luati pietrele din Carare, lipiti-le de inima si puneti-le la loc, copiii vostri le vor mangaia.

Cheia sta in scopul vietii noastre. Pentru crestini el nu poate fi decat mântuirea. Cum ajungem s-o dobandim? Prin Mantuitorul Iisus Hristos: „Eu sunt Adevarul, Calea si Viata”.

Impacarea poporului cu Neamul., foto: Mihai Tirnoveanu
Impacarea poporului cu Neamul., foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info