libris.ro

Senzational: Legea descentralizarii invatamantului romanesc, o stimulare a coruptiei la nivel national

Senzational: Legea descentralizarii invatamantului romanesc, o stimulare a coruptiei la nivel national

Care sunt consecintele reformei de descentralizare a invatamantului romanesc? Simplu. Continuitatea politica postdecembrista sau transferul de putere catre urmasi. Era unica solutie a clasei politice de a mentine acelasi sistem politic republican parlamentar “de tranzitie” (dupa altii neo-comunist) cu orice risc. Dupa nici doi ani de la aplicarea ei scopul a fost atins dupa formula: “dezbina si conduce”. Am sa va dau cel mai elocvent exemplu:

In judetul X, localitatea Y, anul acesta s-a scos la concursul pentru transfer un post de limba romana. Pe langa activitatea extrascolara necesara unui cadru didactic care intocmeste un anumit punctaj, criterul esential de selectare a dosarelor le-au reprezentat anumite conditii impuse de institutia cu pricina. Aceste conditii au fost absolut legale, indiferent de obiectivitatea sau subiectivitatea acestora. Departe de mine gandul sa contest legalitatea concursului.

Senzational: Legea descentralizarii invatamantului romanesc, o stimulare a coruptiei la nivel national

[tp_product id=”194107035″ feed=”396″]

Si acum exemplul: profesorul de limba romana trebuia sa aiba obligatoriu 9,50 media de licenta si studiile de master in informatica. O mare surpriza la aflarea rezultatelor! Dintre toti candidatii doar un singur candidat intrunea aceste conditii. Exemplele sunt multiple aproape poate pentru fiecare judet in parte. Ce parere aveti dragi romani? Cat de democratica poate fi legea lui “Funeriu”? Unde mai poate fi vorba de competenta cand institutiile publice devin “propietati private” ale clasei politice? Cine se face vinovat pentru degradarea invatamantului romanesc daca nu chiar fostii ministrii care au politizat educatia, intocmai ca regimul comunist odinioara?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Au lucrat acestia in invatamantul preuniversitar sa inteleaga necesitatile comunitatilor locale? Au intrebat domniile lor vreodata cadrele didactice daca vor astfel de reforme? Si-au asumat responsabilitatea ministeriala? Daca da, atunci ei sa raspunda penal pentru investitiile confuze din ultimii douazeci de ani.

Astfel raman in atentie doar doua variante ale strategiei politice  diabolice la care s-au facut partasi:

  • fie s-au multumit sa copieze modele europene straine si nu le-au adaptat la contextul social, economic si cultural al educatiei nationale si in cazul acesta sunt complet “idioti”,
  • fie pur si simplu au acceptat asimilarea educatiei romanesti intereselor mondiale intocmai ca mai toata economia noastra si in acest caz, Romania nu este altceva decat cel mult o colonie a marilor puteri, iar ei sunt tradatori ai intereselor nationale.

Prin urmare, mica presa libera din Romania inca mai asteapta reactia opiniei publice, a societatii civile si a asa numitelor organizatii non-guvernamentale.

Autor: Ioan Constantinescu Motru 

AVIZAT EDITURA CARMINIS MANUAL DE CLASA A IV A CARMEN IORDACHESCU, Distrugerea Romaniei - Sistemul de invatamant, Imbecilizarea populatiei
AVIZAT EDITURA CARMINIS MANUAL DE CLASA A IV A CARMEN IORDACHESCU, Distrugerea Romaniei – Sistemul de invatamant, Imbecilizarea populatiei

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info