Aproximativ 60% dintre locuitorii regiunii Cernăuți nu au curent electric!

În prezent, până la 60% dintre abonații din regiunea Cernăuți – unde locuiesc foarte mulți români – nu au curent electric, afirmă experții de la Chernivtsioblenergo, citați de Bucpress.

„Ca urmare a deteriorării rețelelor toate grupurile de consumatori sunt deconectați pe mai multe ore în șir și de mai multe ori pe zi. În această situație, nimeni nu are preferințe”, afirmă ei.

În regiunea Cernăuți și în multe alte regiuni, Ukrenergo introduce de urgență orare de stopări a livrării energiei electrice. Adică, ca și până acum, deconectările consumatorilor au loc în funcție de grupuri formate, dar în prezent nu este posibil să se garanteze respectarea unui program orar specific al deconectărilor. Pentru că situația actuală în sistemul energetic este una extraordinară.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Specialiștii Ukrenergo răspund la funcționarea sistemului de alimentare cu energie electrică în timp real: dacă apare un dezechilibru într-o anumită regiune, dispeceratul dă o comandă la oblenergo să stabilizeze utilizarea în cantități specifice de capacitate. Oblenergo, la rândul său, are la dispoziție până la 15 minute pentru a deconecta unul sau două sau mai multe grupuri de consumatori pentru a reduce volumele de consum necesare. În astfel de condiții, este imposibil de prevăzut exact ce grupuri vor fi deconectate și pentru cât timp, adică este imposibil din punct de vedere fizic să fie planificate programele de oprire și să le respecți.

Rusia a început o campanie de bombardamente asupra facilităților de producere a energiei electrice și termice a Ucrainei. Până acum, conform experților, cel puțin 40% din aceste instalații energetice au fost scoase din uz.

Radu Ursan | R3Media

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

CUPA ARTEGO la ȘAH RAPID, mâine, la Târgu Jiu!

vin nov. 25 , 2022
Mâine, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, va avea loc prima ediție a CUPEI ARTEGO la ȘAH RAPID, având ca organizator Clubul de șah „TINERII SPARTANI” Târgu Jiu și sporsor S.C. ARTEGO S.A. Competiția se va desfășura la Sala de festivități din incinta S.C. ARTEGO S.A. din Târgu Jiu. Nu se […]

Poate vă place și:

libris.ro