libris.ro

Comunicat de presa: „Interesul National in spatiul dintre Prut si Nistru”, pierdut printre interese si esecuri ne asumate

Comunicat de presa: „Interesul National in spatiul dintre Prut si Nistru”, pierdut printre interese si esecuri ne asumate

Comunicat de presa  – „Pozitie in Opozitie” privind Interesul National Romanesc in spatiul dintre Prut si Nistru / 29 aprilie 2015 / Consiliul National al Asociatiei Culturale Pro Basarabia si Bucovina

Cu girul si expertiza a peste 25 de ani de activitate pentru implinirea interesului național fata de teritoriile istorice instrainate ca efect al odiosului pact Ribbentrop Molotov si mai ales fata de romanii ce s-au trezit dupa Al Doilea Razboi Mondial in afara granitelor firesti ale Statului Roman, Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina, asociatie nonguvernamentala, nonprofit, apolitica, fara a i se fi recunoscut statutul de interes public (recunoasterea acestui statut este la latitudinea guvernului si au existat 3 solicitari succesive) are datoria morala de a-si face publica pozitia fata de abordarea situatiei ce priveste direct pe romanii din Republica Moldova si pe noi toti ca romani, ca natiune, ca neam oriunde ne-am gasi in spatiul etnogezei romanesti.

Comunicat de presa: „Interesul National in spatiul dintre Prut si Nistru”, pierdut printre interese si esecuri ne asumate

[tp_product id=”194133637″ feed=”396″]

Atragem atentia, „Intersul National” nu are pret, nu se negociaza. Nimeni nu are dreptul sa emita judecati categorice in functie de un anume moment sau de un anume interes, de o realizare sau de o nerealizare, de asteptari sau previziuni pe termen scurt sau mediu implinite sau neimplinite.

Interesul National nu trebuie lasat la discretia niciunei persoane, grup de persoane vezi lideri de partide sau partide pentru a fi manipulat in folosul aducerii de voturi in anumite momente, cum s-a procedat, se incearca si se va mai incerca.

Iata cateva abordari in massmedia care au generat prezentul comunicat.
”Parcursul european al RM s-a dus pe apa sambetei” Scrie Vremea Noua – analiza FUMN
”Basescu:Republica Moldova se poate transforma intr-un esec de proportii.Nu va fi membra UE”- mediafax.ro
”Rusia ameninta:Vom reactiona dur fata de Summitul Parteneriatului Estic” timpul.md
”Basescu anunta urmatorul proiect al Romaniei;Unirea cu Republica Moldova”-unimedia info /noiembrie 2013.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Titlurile (se pot cita multe) demonstreaza fara echivoc esecul unor planuri sau teorii construite si bazate pe o perceptie eronata, pe informatii insuficiente, incomplete, manipulate, ridicate la nivel de politica de stat. Asumati-va stimabililor esecul, esecul personal!

Republica Moldova nu este pierduta cum scriu unele publicatii ce nu am sa le numesc. Republica Moldova este tot acolo unde a fost, cu aceleasi probleme sau mai multe, este aceeiasi R.M. stat recunoscut in primul rand de Romania fata de cetatenii careia Romania si-a asumat prin lege o responsabilitate.

Daca momentul actual este considerat de unii esec, el nu trebuie pasat ci insusit, asumat cu responsabilitate, cu recunoasterea publica ca ceea ce s-a facut a fost insuficient daca nu eronat.

Intersul National este ctitoria mostenita la care fiecare generatie trebuie sa-si dea perpetu aportul pentru inaltarea ei. Nu are pret, nu se negociaza, nimeni nu are mandat sa puna punct continuitatii sau sa emita judecati subiective din cauza propriilor erori de rationament.

Republica Moldova, parte a ctitoriei nationale este si va ramane indubitabil parte a interesului national romanesc, indiferent de drumul ales sau impinsa, fara sa aleaga.

Presedinte ACPBB
Marian Clenciu

Citeste si

Declaratie! Idealul Reintregirii, un obiectiv strategic scump tuturor romanilor, ce reclama atitudine, strategie si acțiune in consecinta!

 Foto – români basarabeni în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău : vox.publika.md

Comunicat de presa/„Interesul National in spatiul dintre Prut si Nistru”, pierdut printre interese si esecuri ne asumate, foto: romaniabreakingnews.ro
Comunicat de presa/„Interesul National in spatiul dintre Prut si Nistru”, pierdut printre interese si esecuri ne asumate, foto: romaniabreakingnews.ro

Sursa:

[1] romaniabreakingnews.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info