Statul roman nu mai este roman! Este plin de tradatori jegosi de tara! Legea prin care romanii din afara granitelor puteau obtine mai usor cetatenia a fost respinsa!

Ucrainenii vor sa "evadeze" in Romania. Pentru romanii fara bani din Ucraina cetatenia romana este un vis greu de realizat., sursa foto: tyzhden.ua

Camera Deputatilor, prin votul majoritar, a respins completarea Legii cetateniei cu 264 voturi impotriva. Prin aceasta modificare, romanii din Serbia ar avea drept la cetatenia romana, insa Parlamentul Romaniei a decis ca nu va fi asa, refuzandu-le acest drept.Din cauza UDMR, care isi vede afectate interesele ( pragul de intrare in Parlament) daca va creste numarul de etnici romani cu cetatenie romana, tradatorii din Parlament au respins astazi legea prin care romanii din afara granitelor ar fi obtinut mai usor cetatenia romana!!!

Statul roman nu mai este roman! Este plin de tradatori jegosi de tara! Legea prin care romanii din afara granitelor puteau obtine mai usor cetatenia a fost respinsa!

In Serbia, toate minoritatile beneficiaza la dreptul de a avea cetatenie a statutului de origine, in afara de rromi si romani. Primii neavand Patria Mama, cei de ai doilea respinsi de Camera Deputatilor a Romaniei.

Eugen Tomac, in urma votului negativ, a declarat la tribuna Camerei Deputatilor:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Tocmai ati respins o lege prin care statul roman putea acorda cetatenia romana mult mai usor romanilor din Transnistria, Serbia si din alte state, romani care nu au fost niciodata cetateni ai statului roman, dar care isi doresc acest lucru astazi”.

Pentru site-ul CRS, domnul Tomac a declarat:

„Voi reveni cu o noua lege si voi insista pana cand vom obtine acest drept natural al romanilor care sunt uitati de tara!”

Numarul romanilor din Serbia, pe an ce trece este tot mai mic. Cetatenia romana ar fi un instrument excelent pentru perservarea identitatii nationale a romanilor din intreaga Serbie.

Alte state, au reglementat această problematica legislativa cu ani in urma, iar romanii din Serbia au asteptat acelasi lucru si din partea Romaniei, dar nu a fost sa fie.

Cel putin ciudata este situatia in care romanii banateni au tot dreptul legal de a primi cetatenia maghiara, legislatia Serbiei si a Ungariei permitandu-le acest lucru, dar fiind romani, nu avem dreptul la cetatenia romana.

Sursa:

[1] www.comunitatea-romanilor.org.rs

Ucrainenii vor sa "evadeze" in Romania. Pentru romanii fara bani din Ucraina cetatenia romana este un vis greu de realizat., sursa foto: tyzhden.ua
Ucrainenii vor sa „evadeze” in Romania. Pentru romanii fara bani din Ucraina cetatenia romana este un vis greu de realizat., sursa foto: tyzhden.ua

 

[tp_product id=”194128037″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info