CHISINAU, PMAN, 50.000 de romani basarabeni si o imagine cat o mie de cuvinte pro-romanesti

In exclusivitate pentru România Breaking News, Diana Enache, o tanara si talentata poeta din Basarabia a avut amabilitatea sa ne spuna ce se petrece acum in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN) din centrul Chisinaului:Sunt 50.000 de oameni acum in centrul Chisinaului si ameninta conducerea ca vor refuza sa mai achite impozite acestui stat, vor examinarea fraudelor din 2001 pana 2009  si din 2009 in 2015.  Se scandeaza demisia, unire, poporul suntem noi, vrem unirea…”

CHISINAU, PMAN, 50.000 de romani basarabeni si o imagine cat o mie de cuvinte pro-romanesti

Conform cu cele relatate pe portalul Timpul.md, oamenii prezenti acum in PMAN s-au adunat la un mititng de protest organizat de Platforma „Dreptate si Adevar”. Organizatorii protestului au anuntat ca asemenea mitinguri au loc  astazi in Italia, Irlanda, Grecia, Germania si Romania.
Vladimir Besleaga, scriitor:
„Dragi prieteni, in anul 1989, exact in acest loc, la prima mare adunare nationala am avut cuvantul, atunci in spatele nostru statea monumentul lui Lenin, acum sta monunentul celor deportati. Totusi, s-a schimbat ceva in lumea asta! Atunci a fost invitat din Lituania un prieten care mi-a spus: „noi balticii vom scapa de beleaua ruseasca, iar voi nu veti scapa”. Eu m-am intristat cand am auzit aceste cuvinte si am ramas nedumerit? In ani, aceste cuvinte triste s-au adeverit”
Chiril Moțpan :
„Vreau sa recunosc cu regret ca dezamagirea din partea fortelor proeuropene care ne-au promis la alegerile 2009 si 2014 o viata mai buna, ne-a adus aici Fiind convinsi ca votam viitorul, am fost mintiti! Bani ajung, dar nu si pentru lacomia lor. Au golit visteria statutlui vor sa ne fure si viitorul european!  Suntem aici pentru ca ne iubim tara si vrem sa schimbam lucrurile spre bine”.
[tp_product id=”194133637″ feed=”396″]
Participantii nu poarta insemne politice sau alte drapele decat cele ale Republicii Moldova si Uniunii Europene. Acesta este al doilea miniting de protest organizat de societatea civila. Pentru mai multe detalii despre desfasurarea protestelor de la Chisinau accesati materialul Timpul.md
Publicat pe România Breaking News – R.B.N. Press /romaniebreakingnews.ro
CHISINAU, PMAN, 50.000 de romani basarabeni si o imagine cat o mie de cuvinte pro-romanesti, foto: Diana Enache
CHISINAU, PMAN, 50.000 de romani basarabeni si o imagine cat o mie de cuvinte pro-romanesti, foto: Diana Enache