RSS

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Romanii nu mai stiu sa fie solidari! Din aceasta cauza antiromanismul se accentueaza in voie!

Print Friendly, PDF & Email

Spatiul etnic romanesc, care se intindea candva in limitele Daciei Mari din timpul regelui Burebista, a fost ocupat treptat de catre migratorii sau veneticii care si-au gasit teritorii si resurse cu care sa-si intemeieze vetre pentru ceea ce aveau sa devina in timp popoarele si tarile distincte care inconjoara astazi granitele actuale ale Romaniei. Teritoriul in care s-a dezvoltat poporul roman a tot fost impins catre limitele sale actuale de catre invadatorii unguri, sarbi, bulgari, rusi si ucraineni.

Totul s-a intamplat din cauza lipsei de solidaritate a romanilor. Cum este posibil ca o tarisoara ca Ungaria, care avea o populatie net mai putin numeroasa decat cea a romanilor sa se poata macar gandi ca poate ocupa spatiul etnic romanesc? Lipsa de organizare statala si de solidaritate intre micile cnezate, voievodate si alte forme primare de dezvoltare statala, incapabile sa se coaguleze intr-un stat centralizat au facut posibila invazia si dominarea acestor teritorii de catre triburi relativ mici dar care s-au coagulat in niste forme statale mai bine organizate si astfel mai eficiente.

Istoria romanilor ar fi fost cu totul alta daca astazi ar mai fi existat toti romanii care se regaseau candva in Ungaria aflati in Crisana de Vest (Partium), in Tribalia (Timocul sarbesc si cel bulgaresc), in Ucraina ( candva romanii se regaseau pana in imprejurimile Kievului,in Transcarpatia /Zakarpatia, in Pocutia, Bucovina de Nord si Herta, in Bugeac si dincolo de Nistru, ajungand pana la Bug, Crimeea, Kuban si mai in sus pe raul Don, unde au existat chiar si cateva colonii puternice ale romanilor).

Romanii nu mai stiu sa fie solidari! Din aceasta cauza antiromanismul se accentueaza in voie!

Romanii nu mai stiu sa fie solidari! Din aceasta cauza antiromanismul se accentueaza in voie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt exemple destule si astazi care imi confirma ca romanii nu mai stiu sa fie solidari si sa lupte pentru interesele lor comune. Români, numai dacă vom fi solidari și ne vom uni vom stopa valul de antiromânism care se afișează cu nerușinare în ultima vreme! Istoria ne este ascunsă, eroii și patrioții români ne sunt “demitizați” și numele lor terfelite și hulite de către niște jigodii din care emană antiromânismul.

Numai uniți vom răzbi și vom putea lăsa moștenirea noastră culturală, istorică și spirituală copiilor noștri! Dacă nu vom fi solidari măcar de acum încolo, vom păți exact cum au pățit și ceilalți români care de-a lungul istoriei nu au știut că trebuie să se strângă împreună și să facă față dușmanilor. Spațiul etnic românesc a fost ocupat și restrans de la secol la secol, de la deceniu la deceniu, puțin câte puțin. Aveți mai jos câteva exemple grăitoare.

Cititi si : Cazacii romani. „Ucraina” – Tinutul Romanesc de ” la margine”

Cazacii romani. „Ucraina” – Tinutul Romanesc de ” la margine”

Cazacii romani. „Ucraina” – Tinutul Romanesc de ” la margine”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi si: TRANSNISTRIA – ,,TARA NOASTRĂ DE DINCOLO DE NISTRU”

Romanii transnistrieni

Romanii transnistrieni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi si: Zaporojia – teritoriu de etnogeneză a poporului român

Zaporojia-teritoriu de etnogeneza a poporului român, imagine: foaienationala.ro

Zaporojia-teritoriu de etnogeneza a poporului român, imagine: foaienationala.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi si: Despre Tribalia

Harta Tribaliei, Valea Timocului, Serbia si Bulgaria

Harta Tribaliei, Valea Timocului, Serbia si BulgariaSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info