Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru

Primesc de la un prieten din Germania, care tine un mic resturant pe la izvoarele Dunarii, urmatoarea relatare, cu valoare de fabula, pentru mine. Adica este purtatoare de invatatura morala. Eu o directionez catre romanii care il injura pe Ceausescu in continuare, cu acelasi nesat ca in decembrie 1989. Iata fabula primita de la VLAHOS.

Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru

 

“La mine la carciuma am un portret al lui Ceausescu pe perete si nu de putine ori am fost intrebat de catre clientii germani „ce cauta criminalul asta aici”.
Ca sa scap de chinul de a explica fiecarui tampit cine a fost de fapt Ceausescu, am fotocopiat o pagina din manualul scolar de „educatie civica” unde este prezentata cea mai importanta decoratie germana, numita „Bundesverdienstkreuz” si am pus-o in rama alaturi de Ceaushescu.

Acolo sunt aratate explicit cele 7 categorii – dupa importantza – ale acestei decoratzii, precum si exemplele edificatoare; de pilda, la cea de a  doua  mai importanta clasificare in ierarhie, anume „Großkreuz besondere Ausführung” gasim nume precum Adenauer, Helmut Kohl, Jehudi Menuhin, Ronald Reagan etc.
Iar la „sublima categorie”,  „Sonderstufe Großkreuz”, adica „clasa speciala a marii cruci” figureaza pana-n prezent doar doua nume: cel al fostei regine a Olandei Beatrix si cel al lui Nicolae Ceausescu!
De atunci am o alta problema; multi turisti ma intreba daca au voie sa fotografieze aceste doua exponate… “

Nota redactiei: Ii sugeram bravului nostru coleg sa puna alaturi de Ceausescu si tabloul reginei Beatrix.

Sursa:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
[1] ioncoja.ro

[2] Foto: nicolae-ceausescu.yolasite.com

Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru
Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru
Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru
Fabula cu regina Beatrix a Olandei si nea Nicu al nostru

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un mesaj a creat isterie pe Facebook in randul femeilor!

vin mai 8 , 2015
Un mesaj a creat isterie pe Facebook in randul femeilor! Femeile sunt avertizate prin intermediul unui mesaj sa se fereasca de noul mod de operare al proxenetilor din Romania. Mesajul a creat panica printre femei si a devenit in scurt timp viral iar cei care au postat mesajul insista asupra […]
Un mesaj a creat isterie pe Facebook in randul femeilor!

Poate vă place și:

libris.ro