libris.ro

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Editia a VII-a, are loc la Chisinau – 20-21 mai 2015, si la Iasi – 22-23 mai 2015

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Editia a VII-a, are loc la Chisinau – 20-21 mai 2015, si la Iasi – 22-23 mai 2015

COMUNICAT DE PRESA – FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Editia a VII-a, Chisinau – 20-21 mai 2015, Iasi – 22-23 mai 2015.In zilele de 20-23 mai 2015, la Chisinau si Iasi, va avea loc editia a VII-a a Festivalului International de Poezie „GRIGORE VIERU”, organizat in colaborare de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” Chisinau, Primaria Municipiului Chisinau, Primaria Municipiului Iasi, Academia de Stiinte a Republicii Moldova, Institutul de Filologie, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Fundatia „Iasi – Capitala Culturala Europeana”, Asociatia Culturala „Feedback” Iasi, Centrul Cultural-Stiintific „Grigore Vieru” Chisinau, Sectia Nationala IBBY in Republica Moldova, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, Filiala Chisinau, Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creanga”, Biblioteca Universitatii de Stat din Moldova.

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Editia a VII-a, are loc la Chisinau – 20-21 mai 2015, si la Iasi – 22-23 mai 2015

[tp_product id=”194115564″ feed=”396″]

ICR Chișinau susține Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” – ediția a VII-a 2015, prin acordarea Marelui Premiu „Grigore Vieru”, Premiului pentru Poezie si Premiului pentru Traducere. De asemenea, ICR Chișinau susține prezența in cadrul festivalului a trei scriitori si traducatori: Ovidiu Genaru, Ioan Holban și Kopi Kycyku.

Festivalul va fi deschis la Chisinau, la 20 mai, ora 10.00, cu depunere de flori si un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Programul va continua la ora 11.00 cu un eveniment organizat de Biblioteca Nationala pentru Copii „Ion Creanga” in filiala din Teatrul „Licurici”. Elevi si profesori de la diverse scoli si licee din Chisinau se vor intalni scriitorii invitati la Festival, vor participa la prezentarea volumelor „Albinuta” (editia a XV-a), „Mama” si „Ceasul” aparute la editura „Cartier”, vor audia un recital muzical-poetic interpretat de laureatii Concursului declamatorilor „Si sufletul e poezie…” si Concursului interpretilor de cantece pe versurile lui Grigore Vieru.

La ora 15.00, in Sala Azurie a Academiei de Stiinte a Moldovei se va desfasura o sesiune de comunicari dedicate creatiei poetului Grigore Vieru, vor fi lansate cartile „Omul Duminicii”, o editie ingrijita de Raisa Vieru, si „Taina care apara poetul” de Valeriu Matei. Actrita Ninela Caranfil, artista a poporului, va sustine un recital de versuri din cele inregistrate pe CD-ul „Cantare copilariei/Cantare Limbii Romane”.

Prima zi se va incheia la ora 18.00, la Teatrul National „Mihai Eminescu”, cu Gala Premiilor Festivalului si un spectacol sustinut de Nicolae Jelescu, Iurie Sadovnic, Claudia Caia, Ansamblul vocal „Brigantina”, Ansamblul vocal „Prometeu” si Studioul muzical-coral „Lia-Ciocarlia” si poetii invitati la Festival.

Joi, 21 mai, la ora 11.00, la Biblioteca Universitatii de Stat din Moldova se va desfasura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – dialog in eternitate”, la care vor participa studenti si profesori.

La ora 13.00, la Truseni, in preajma Complexului monumental „Scriitorii Unirii”, va avea loc un medalion literar-artistic „Grigore Vieru – Poetul Unirii” organizat de Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, Filiala Chisinau.

In ziua de 22 mai, la 11.00, in Sala Dublei Alegeri a Muzeului Unirii va avea loc deschiderea oficiala a Festivalului la Iasi si sesiunea de conferinte ale scriitorilor invitati la Festival „Grigore Vieru, poet al spatiului romanesc”.

Sambata, 23 mai, la ora 11.00, in Parcul Copou se vor depune flori la bustul poetului Grigore Vieru, grupuri artistice din scolile din Iasi vor sustine un spectacol si va vi lansat numarul dedicat poetului al „Revistei de pe gard”, realizat de Nichita Danilov si Daniel Corbu.

La ora 17.30, in Aula „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Centrale Universitare Iasi, va avea loc vernisajul expozitiei „Grigore Vieru, contemporanul nostru”, va fi lansata colectia de audiobook-uri „Mari Poeti, Mari Opere, Mari Actori” de catre editura „Princeps Multimedia” si un spectacol cu actorii Dorel Visan, Maria Ploae, Nicolae Jelescu, cantautorii Adrian Naidin si Florin Sasarman.

Autor: Susana Zlatan-Ciugureanu

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Ediţia a VII-a, are loc la Chişinău – 20-21 mai 2015, si la Iaşi – 22-23 mai 2015
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE „GRIGORE VIERU”, Ediţia a VII-a, are loc la Chişinău – 20-21 mai 2015, si la Iaşi – 22-23 mai 2015

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info