RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Transnistria acuza Ucraina de violarea securitatii regionale

Print Friendly, PDF & Email

Ministrul de externe al asa zisei republici transnistreane, Nina Shtanski, a acuzat Ucraina ca violeaza securitatea regionala. Autoritatile transnistrene sunt suparate din cauza ultimelor masuri legislative luate de catre conducerea de la Kiev, masuri restrictive care blocheaza Transnistriei importul de produse accizabile sau tranzitul acestora peste frontiera cu Ucraina, provocand pagube estimate la peste 20 de milioane de dolari prin neincasarea taxelor vamale rezultate din acel mic trafic de frontiera care se desfasura pana acum.

Transnistria acuza Ucraina de violarea securitatii regionale

“Acum ne întrebăm dacă Ucraina este o țară garant, sau dacă este un intermediar, pentru că ceea ce se întâmplă ne împinge să ne gândim că Ucraina devine practic parte a conflictului, iar aceasta este o problemă serioasă pentru securitatea regională, precum și pentru procesul de negociere , precum și pentru dialog “, – a spus Shtanski, citata de Interfax.

Comentand cu privire la adoptarea de către Rada Supremă a unui proiect de lege privind denunțarea acordului cu Rusia privind tranzitul mărfurilor către “pacificatorii” ruși în conflictul moldo-transnistrean, Shtanski a declarat:

“Decizia luata de Ucraina este foarte greu de explicat logic, bazandu-ne pe faptul că Ucraina este o țară garant în reglementarea transnistreană și, în plus, Ucraina participă la operațiuni de menținere a păcii în fața observatorilor militari. “

Reamintim, Ucraina este un garant și mediator în procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol în formatul “5 + 2”, care include, de asemenea, părțile în conflict, Rusia (garant și mediator), OSCE (mediator), UE și statele Unite ale Americii (observatori). De asemenea, Ucraina este parte la operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru.

Tranistria acuza Ucraina de violarea securitatii regionale, foto: http://hvylya.net/

Tranistria acuza Ucraina de violarea securitatii regionale, foto: hvylya.net

Sursa:

[1] hvylya.net

 

[tp_product id=”194125058″ feed=”396″]
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline