Cum sa devii roman in 24 de pasi, sau cum isi mai denigreaza unii jurnalisti cate un pic tara

Cum sa devii roman in 24 de pasi, sau cum isi mai denigreaza unii jurnalisti cate un pic tara

Jurnalista Paula Veselovschi a publicat pe un portal turistic un pachet de 24 de sfaturi sau de pasi pe care ar trebui sa ii aiba in vedere strainii care doresc sa se simta romani cu adevarat. Articolul a fost publicat in limba engleza pe portalul matadornetwork.com si se doreste a fi un ghid pentru strainii care ajung in Romania si vor sa se simta cat mai bine integrati si mai apropiati de specificul romanesc.

 

Cum sa devii roman in 24 de pasi, sau cum isi mai denigreaza unii jurnalisti cate un pic tara

[one_half]
Panda 25 x 35 Monocular – $47.28
[/one_half]In loc de ceea ce ar fi putut fi o prezentare haioasa a stereotipurilor si defectelor romanilor, facuta in asa fel incat sa starneasca si mai mult interesul potentialilor turisti  straini de a vizita Romania, din cei 24 de pasi ai Paulei Veselovschi transcede o ura nefireasca, indreptata impotriva unor vechi obiceiuri populare romanesti, impotriva sarbatoririi zilei nationale a Romaniei si in principiu a cam tot ce este cu adevarat romanesc, extinzand practicile mai putin laudabile ale unora dintre romani ca fiind caracteristice pentru intreg poporul roman.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dar Paula Veselovschi nu este la primul precedent de acest tip, ea fiind autoarea si a altor texte si articole de aceeasi natura ( 13 semne ca esti nascut si crescut in Romania), iar sarbatoarea nationala a Romaniei, ziua de 1 Decembrie, s-ar parea ca din cine stie ce motive ii cade cam rau la stomac.

Activismul bolsevist se pare ca inca este bine remunerat in Romania. Nu este vorba doar de o critica obiectiva ci de un fel de ura viscerala… Pacat ca exista si asemenea specimene…. Dar, la ce sa te poti astepta de la „tovarasa” (спутник) Veselovschi?

Iata cativa dintre pasii pe care ii recomanda „tovarasa” Veselovschi strainilor care vor „sa devina romani”:

1. Plangeti-va constant de faptul ca Romania este cea mai rea tara de pe pamant. Dar cand vine 1 Decembrie, sa fiti mandri in totalitate de originile voastre si sarbatoriti ca nebunii.

2. Sa aveti cel putin o ie romaneasca brodata in garderoba dumneavoastra. Purtati-o cu mandrie la orice ocazie.

3. Uitati de ziua sfantului Valentin.Oferiti-i persoanei iubite un cadou de Dragobete, in 24 februarie – srabatoarea iubirii la romani

4. Atarna cel putin trei cruciulite de oglinda retrovizoare a masinii, sau mai bine, lipeste-le chiar de parbriz. Nu are importanta ca tu este un sofer complet nesabuit – cruciulitele te vor asigura ca vei ajunge acasa in siguranta.

……

De ceva timp exista o adevarata campanie in mass media asa zis romaneasca prin care romanii sunt indemnati sa-si renege si abandoneze originile, valorile istorice, culturale si spirituale. Minciuna si impostura pentru dezradacinarea poporului roman sunt promovate cu o agresivitate de speriat. Sunt anumite trusturi de presa din Romania care se remarca prin otravirea mintilor romanilor, prin indobitocirea si manipularea romanilor cu scopul intentionat si premeditat de a-i dezradacina si a-i face sa-si uite originile, traditiile, obiceiurile, adevaratele valori romanesti.

„Eu nu vad nimic de ras, vad doar pe cineva care incearca sa-si exprime o concluzie si trateaza subiectul la general! Chiar se simte si un fel de ura, in cuvinte! Nu am cum sa nu observ a e scris de cineva care „ne iubeste” mult ca natie, un cineva dintre aia care nu stiu sa faca diferenta intre tigani si romani si care baga totul la general! Exista oameni si „oameni” dar sa nu excludem animalele care doar arata si vorbesc ca noi, dar care mananca oameni sub pretextul „is just busines”, a comentat Cristi Dinica despre cei „24 de pasi pentru a deveni romani”, recomandati de Paula Veselovschi

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

Cum sa devii roman in 24 de pasi, sau cum isi mai denigreaza unii jurnalisti cate un pic tara
Cum sa devii roman in 24 de pasi, sau cum isi mai denigreaza unii jurnalisti cate un pic tara

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info