libris.ro

Lăsați-ne să fim români!

Lăsați-ne să fim români!

La inceputul anilor ’90, tarile baltice si-au grabit obtinerea independentei si a suveranitatii printr-o serie de manifestari socio-culturale, poezii si cantece patriotice, care au reprezentat la acel moment o adevarata explozie si revolutie a culturii nationaliste, aflata pana atunci sub interdictie in timpul perioadei ocupatiei sovietice. Fenomenul a avut o asemenea amploare si eficienta incat fostele autoritati sovietice sau pro-sovietice au fost indepartate intr-un timp record din aparatele de stat ale tarilor baltice.

Invatand aceasta lectie „dura” in tarile baltice, rusii nu au mai fost la fel de ingaduitori si cu miscarea nationalistilor unionisti din Republica Moldova, asasinand din pacate inca de la primele semne de mobilizare a unionistilor moldoveni o lunga lista de artisti, scriitori, poeti, actori, cantareti, oameni politici, etc

Cantecele patriotice / nationaliste isi dovedisera din plin eficienta in tarile baltice, astfel incat in Republica Moldova, cei care aveau curajul sa incerce mobilizarea unionistilor puteau avea de suferit, intrand in atentia KGB-istilor, sau platind chiar prin sacrificiul suprem, numerosi unionisti basarabeni sfarsind in urma unor morti misterioase sau inexplicabile ( iradieri, otravuri greu de depistat, impuscati, accidente inscenate, etc.)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In fosta URSS exista inca de pe vremea lui Stalin un faimos laborator de otravuri, dar nu orice fel de otravuri, ci unele care sa nu lase deloc urme sau sa poate fi depistate in cazul in care s-ar fi facut autopsia victimelor. Agenti ai serviciilor secrete rusesti si cercetatori chimisti si/sau biochimisti au rascolit junglele si alte ecosisteme exotice in cautarea unor otravuri provenite din plante si animale mai putin cunoscute care sa fie complet nedepistabile la autopsia celor ucisi prin otravire.

Din pacate, in lista unionistilor basarabeni cazuti victime barbariei serviciilor secrete rusesti se numara unele dintre cele mai valoroase numele ale culturii romanesti din Basarabia secolului trecut. Cate familii indurerate au ramas in urma acestor actiuni criminale ale KGB-istilor? De parca nu ar fi fost destula folosirea in anii ’80 a tineretului basarabean sau bucovinean pe post de carne de tun pentru Afganistan sau alte teatre de razboi in care rusii trimiteau cu predilectie in primele linii tocmai soldati recrutati din grupurile etnice de care voia URSS sa scape, in anii ’90 au fost ucisa toata floarea unionistilor de seama din Republica Moldova.

Treptat, actiunile unioniste s-au mai estompat in timp, mai ales dupa tradarile unor falsi lideri unionisti precum Iurie Rosca, tradatori infiltrati de catre serviciile secrete, dar s-au revitalizat odata cu venirea in scena a noilor generatii de tineri unionisti.

Acum, din piepturi tinere si viguroase striga iarasi cu indrazneala: Lăsați-ne să fim români!

Sursa: Glasul.info

Lăsați-ne să fim români, foto: youtube.com
Lăsați-ne să fim români, foto: youtube.com

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info