„Basarabie, nu plânge!” este un videoclip cu adevarat emotionant si inaltator al Studioului Flacăra Film, fiind filmat la Teatrul de Vară din Valea Morilor Chişinău, un loc incarcat de semnificatii deosebite pentru romanii basarabeni fiindca acolo aveau loc mitingurile antisovietice si alte actiuni care au grabit miscarea de eliberare nationala a Basarabiei din mainile fostei URSS. Artista aleasa de catre Flacara Film se numeste Aurica Dicusară ( Basarabeanca) si are o interpretare deosebit de emotionanta a unui cantec patriotic care te misca pana la lacrimi.
Videoclipul „Basarabie, nu plânge!”a fost realizat de catre Studiourile de creatie ale Flacăra Film ca un omagiu adus Mișcării de Eliberare Națională din Basarabia si tuturor celor care si-au adus contributia la eliberarea de sub ocupatia sovietica a Moldovei de dincolo de Prut.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Cât i-a trăit tata, Elena se ruşina să-şi afişeze „boala” de poezie, pasiunea de a-şi expune simţirile în cuvinte versificate. Cu câţiva ani de liceu la români, înzestrat cu talent în ale scrisului, Ion Mihăiesi privea critic la exerciţiile lirice ale fiicei mijlocii. O încuraja mai mult pe cea mai […]