libris.ro

Enoriasii ortodocsi din Săpânţa ar putea ramane fara biserica ortodoxă din celebrul Cimitir Vesel

Enoriasii ortodocsi din Săpânţa ar putea ramane fara biserica ortodoxă din celebrul Cimitir Vesel

SĂ NE RUGĂM! Să cerem lui DUMNEZEU că mâine 10 iunie 2015 la ora 09:00, Completul 3 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe o hotărâre conform cu legea şi cu probele, singura condiţie prin care Biserica Ortodoxă din celebrul cimitir din Săpânţa, Maramureş, va rămâne la cei 2,860 de enoriaşi ortodocşi.
Daţi „Share” cât puteţi ca să afle cât mai mulţi romani grozăvia care stă să se prăvale peste noi.

Cazul e simplu: PAROHIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA GRECO CATOLICĂ SĂPÂNŢA care are 24 de enoriaşi, deţine 2 biserici. PAROHIA GRECO-CATOLICA a chemat în judecată PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SĂPÂNŢA, care are 2860 de enoriaşi romani, prin care a cerut să i se atribuie proprietatea Bisericii Ortodoxe din celebrul cimitir din Săpânţa, Maramureş, singura pe care cei 2860 de enoriaşi ortodocşi o au. Mâine se judecă recursul Greco-Catolicilor care au pierdut în apel.

Anterior, în fond, un avocat ticălos a reuşit prin înşelăciune să convingă Parohia Ortodoxă să îl angajeze şi abuzand de faptul că enoriaşii ortodocşi şi Părintele nu au cunoştinţe juridice, a dat „apa la moară” unui complet de judecată chiar şi mai ticălos şi împreună, avocatul şi completul, au dirijat procesul astfel încât contrar legilor şi probelor, Parohia Ortodoxă a pierdut la fond. Faptul este grav: înseamnă că instanţă de fond, validând o situaţie nereală, cu întreaga putere a Statului Român, a furat de la Parohia Ortodoxă imobilul Bisericii Ortodoxe şi a dat-o în proprietate Parohiei Greco-Catolice, fără să existe nici o justificare legală sau faptica, doar pentru că se poate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Enoriaşii ortodocşi erau disperaţi. Au renunţat la acel avocat dar au rămas singuri în furtună ostilă. O şansă uriaşă a făcut ca Părintele Luțai, părintele parohiei să se cunoască cu Dna Av. Vasilica Coroiu la întâlnirile numite „TRANSILVANIA FURATĂ” organizate de jurnalistul Marcel Bărbatei, la care s-au prezentat şi analizat multe retrocedări ilegale comise de instanţele antiromâneşti ale Statului Român.

După o cercetare meticuloasă începând cu arhivele medievale şi cu o susţinere magistrală în fata completului de apel, dna. Av Coroiu Vasilică a demonstrat fără tăgadă şi loc de întoarcere ca Biserica aparţine Parohiei Ortodoxe iar completul de judecată a hotărât, în fine legal şi conform probelor, şi a anulat decizia de fond.
Parohia Greco-Catolica a făcut recurs. Mâine 10 iunie 2015 este primul termen de judecată.

Peste toate probele se mai adaugă şi faptul că biserica a fost parţial restaurată şi parţial chiar reconstruita de enoriaşii parohiei în cea mai mare parte din donaţii ale enoriaşilor.

Deşi cei mai mulţi judecători sunt foarte corecţi şi pronunţă hotărâri legale şi conform probelor, exista în sistemul juridic al Statului Român unii judecători cu convingeri şi sentimente profund antiromâneşti şi instincte esenţial infracţionale, care pronunţa la ordin hotărâri care încalcă toate legile şi probele, ceea ce constituie în ea însăşi o infracţiune, bazându-se de practică de a nu fi cercetaţi penal pentru abuz în serviciu şi încălcare legii magistraţilor (Art 5, Legea 303/2004), ea însăşi o practică ilegală.

Conducerea antiromâneasca a Statului Român poziţionează pe aceşti judecători în funcţii de judecători în completele de recurs la Tribunale, Curţi de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a pronunţa hotărâri în recurs față de care nu mai exista nici o altă cale de atac.

Nu ştim cazul completului de mâine. Poate sunt oameni corecţi şi doar trebuie să îşi execute misiunea in fața Poporului Român de a face dreptate. Poate sunt oameni incorecţi dar care au totuşi un gram de umanitate. Poate nu au nici un gram de umanitate. Nu ştim.

Totul, dintotdeauna evident, dar mai ales acum în acest caz la acest moment, este în mâna lui Dumnezeu şi tot ce mai putem face este să ne rugăm pentru că draga noastră Biserica Ortodoxă din cimitirul din Săpânţa, cimitirul „vesel” unic în Lume, să rămână la cei 2860 de enoriaşi. Cimitirul Vesel este mărturie a puternicei credinţe a Neamului Românesc în Dumnezeu, cea mai autentică formă de creştinism vechi de 2000 de ani, putere a credinţei care ne face ca în mod unic pe Lume, să râdem la propriu și concret de moarte, atât în prezent dar şi încă din adâncă vechime.

Cu Dumnezeu înainte!

Autor: Adrian Grigoriu

Enoriasii ortodocsi din Săpânţa pot ramane fara biserica ortodoxă din celebrul Cimitir Vesel, foto: Adrian Grigoriu
Enoriasii ortodocsi din Săpânţa pot ramane fara biserica ortodoxă din celebrul Cimitir Vesel, foto:
Adrian Grigoriu
[tp_product id=”194118128″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info