libris.ro

Satenii din Doboi Harghita s-au ridicat in picioare si au lacrimat atunci cand au auzit ,,Treceti batalioane române Carpatii’

Satenii din Doboi Harghita  s-au ridicat in picioare si au lacrimat atunci cand au auzit ,,Treceti batalioane române Carpatii’

Un film emotionant, puternic in acelasi timp, un mesaj pentru toti ce simt romaneste, pentru voi dragi prieteni din Actiunea noastra comuna. Taranii din Doboi Harghita s-au ridicat in picioare si au lacrimat atunci cand au auzit ,,Treceti batalioane române Carpatii”. Sufletul lor a fost rascolit. „Suflet Transilvan”, suflet romanesc! Acţiunea “Români pentru Români”, iniţiată de doctorul Mihai Tîrnoveanu şi profesorul Florin Palas, cu binecuvântarea PS Andrei Făgărăşanul, Episcopul Harghitei şi Covasnei, a beneficiat de sprijinul românilor din toate colţurile ţării şi din Diaspora, care s-au mobilizat pe reţelele de socializare, precum şi a Protopopiatului Ortodox Braşov, a Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil din Braşov, a bisericilor ortodoxe din Sânpetru şi Părău si a domnului Lazăr Lădariu, directorul cotidianului “Cuvântul liber” din Târgu-Mureş.

Acţiunea, consecutivă acţiunilor care au avut loc anul trecut de Sf Nicolae şi Crăciun, făcute sub binecuvântarea IPS Ioan Selejan, s-a vrut a fi un mesaj de solidaritate cu românii din Harghita şi Covasna. Acţiunea „Români pentru Români” a constat în dotarea şcolii româneşti şi a Paraclisului Ortodox din Doboi cu o centrală termică şi în distribuirea de pachete cu alimente de bază sătenilor din satul harghitean Doboi şi a satului covăsnean Dobolii de Jos. Copiii din Ţara Făgăraşului, sub îndrumarea doamnei profesoare Crina Palas, au pictat icoane pe sticlă pe care le-au dăruit copiilor din Doboi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Aceştia, ca şi cei din Dobolii de Jos, au primit manuale şcolare, cărţi religioase adecvate vârstei lor, dulciuri, fructe şi jucării. Acţiunii i s-a alăturat şi ASCOR Braşov care, sub îndrumarea părintelui Costin Butnar, a susţinut un emoţionant spectacol de muzică şi poezie românească, precum şi reprezentanti ai asociaţiei Neamunit, care au achiziţionat elemente destinate funcţionării centralei termice, produse alimentare şi cadouri pentru copii.

Asociaţia Civic Media a lansat proiectul constituirii unei biblioteci de carte românească pentru locuitorii din Doboi. Profesori universitari şi academicieni au trimis deja cărţi. La manifestare a fost prezent şi Dr. Ioan Lăcătuşu, reprezentant al românilor din Harghita şi Covasna, care a susţinut această iniţiativă.
Împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să ajungem la inimile românilor din Harghita şi Covasna.

Surse: Ghiugan LucianMihai Tirnoveanu

Satenii din Doboi Harghita s-au ridicat in picioare si au lacrimat atunci cand au auzit ,,Treceti batalioane române Carpatii'
Satenii din Doboi Harghita s-au ridicat in picioare si au lacrimat atunci cand au auzit ,,Treceti batalioane române Carpatii’

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info