RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reprezentanți ai Consiliului Unirii au vorbit la Expoziția operelor de artă despre deportări

Print Friendly, PDF & Email

Joi, 11 iunie, a avut loc ediția ordinară a Expoziției operelor de artă dedicate calvarului deportărilor – tematică propusă Uniunii Artiștilor Plastici de dincoace de Prut de dna Silvia Vrânceanu, o româncă adevărată – cea care ne-a și invitat la acest act de cultură, cu multă insistență, pe noi, prietenii ei, din conducerea PNL, a Asociației Veteranilor de Război-1992 ”Tiras-Tighina” – entități membre ale Consiliului Unirii. Aflați pe ultima sută de metri a campaniei electorale, noi, unioniștii, am mers cu răspundere și am participat cu durere la Sala Brâncuși, unde au venit mai mulți români cu durerea trecutului tragic din istoria națiunii române de pe ambele maluri de Prut.

Printre cei prezenți au fost reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici, pictori, cunoscutul om de cultură, fost deputat și ex-vicepreședinte al Parlamentului, Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, studenți de la Academia de Poliție – tânăra generație care va continua să țină vie memoria românilor, în care deportările, persecutările românilor, etnocidul antiromânesc nu pot fi uitate și artiștii plastici contrubuie decisiv la neuitare, alături de scriitori, cineaști, publiciști, istoricieni și politicienii care țin la istoria adevărată a basarabenilor.

La eveniment au participat, din partea Consiliului Unirii, Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, coordonator al Consiliului Unirii, Timotei Țurcanu, candidatul PNL la funcția de Primar general al Chișinăului, coordonator al Consiliului Unirii, Anatolie Caraman, președintele AVR-92 ”Tiras-Tighina”, coordonator al Consiliului Unirii, precum și Andrei Iuri-Apostol, membru al BPC al PNL, Anatolie Revenco, ex-vicepreședinte al PNL, coordonator al Consiliului Unirii.

Vitalia Pavlicenco

Cititi articolul integral pe pavlicenco.md

Reprezentanți ai Consiliului Unirii au vorbit la Expoziția operelor de artă despre deportări, foto: pavlicenco.md

Reprezentanți ai Consiliului Unirii au vorbit la Expoziția operelor de artă despre deportări, foto: pavlicenco.md

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline