Ungaria isi iriga peste 6000 de hectare cu 3 milioane de metri cubi de apa din Romania

Ungaria isi iriga peste 6000 de hectare cu 3 milioane de metri cubi de apa din Romania

Ungaria foloseste 3 milioane de metri cubi de apa pentru a iriga peste 6000 de hectare de terenuri agricole. Apa este pompata catre Ungaria din raul Mures, judetul Arad, pe o distanta de aproximativ 30-40 kilometri. Ungurii au incheiat un contract cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad prin care li se transfera pentru irigatii o cantitate de apa de minim 1,5 milioane metri cubi, dar care poate sa ajunga si la aproape la 6 milioane de metri cubi de apa, asa cum s-a intamplat in anul 2007. Pretul platit de catre unguri pentru 1000 de metri cubi de apa este de aproximativ 29 de euro, la care se adauga inca o suma platita catre Apele Române, potrivit radiotimisoara.ro.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad castiga in jur de 80.000 de euro anual din aceasta „afacere”, iar banii sunt folositi pentru intretinerea statiilor de pompare. Fermierii romani nu isi permit sa plateasca pentru irigatii, si in plus, vechile sisteme de irigatii sunt in majoritatea lor distruse.

Ungaria isi iriga peste 6000 de hectare cu 3 milioane de metri cubi de apa din Romania

Un alt fenomen este acela al intreprinzatorilor unguri care vin in Romania, cu predilectie in zonele mai apropiate de granita cu Ungaria, si cumpara castraveti sau alte legume bio, produse in ferme proprii de familie, in regim ecologic, fara nici un pic de chimicale. Cu alte cuvinte, productia ecologica din Romania ia drumul catre Ungaria, iar in schimb, in magazinele din Romania apar pe piata castraveti conservati la borcan din Ungaria, Polonia sau alte tari, stropiti din belsug cu chimicale de tot soiul atat in perioada de crestere cat si in timpul procesarii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Oare romanii inteleg cat de cat ce li se intampla? Este drept ca de un sfert de veac guvernarile din Romania au fost de o incompetenta si de o imbecilitate fara limite, dar se constata in acelasi timp ca nici romanii nu prea au facut efortul sa contracareze aceste masuri total antiromanesti care s-au tot aplicat in perioada postdecembrista impotriva industriei, agriculturii, economiei, invatamantului, etc

Inca o situatie in care suntem prostiti pe fata de catre unguri, si asta fiind tot din cauza masurilor aberante luate de guvernantii romani, este cea a companiilor din Ungaria care cumpara energie foarte ieftina din Romania si apoi o revand inapoi Romaniei la un pret mai mare. Practic, din buzunarele consumatorilor romani, se subventioneaza energia electrica din Ungaria, Serbia, Bulgaria, etc

Din cauza unor masuri imbecile, aberante, care s-au dovedit in majoritatea lor niste masuri profund antiromanesti, am ajuns sa-i subventionam cu energie electrica, apa pentru irigatii si alimente produse ecologic pe cei care oracaie la Budapesta ca vor sa le dam Ardealul. Pai acum poate lor chiar li s-ar parea si normal sa le indeplinim si acest deziderat, din moment de ce tot le facem noi „cu mana noastra” atatea cadouri gratuit, in timp ce ei ne scuipa si ne defaimeaza pe oriunde pot!

Sursa: Glasul.info

convietuire

[sg_popup id=”12″ event=”onload”][/sg_popup]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info