Ca si cum Parlamentul Romaniei oricum n-ar fi fost deja la acest moment la cea mai scazuta cota de incredere si de popularitate in randurile cetatenilor romani, o ceata de 300 de guitatori si-a votat marirea propriilor pensii. Daca in mod normal la unele legi de o importanta vitala pentru buna functionare a Romaniei trebuie sa-i aduci cu arcanul pe (s)parlamentari la locul de munca, si nu de putine ori au existat cazuri cand unele initiative legislative importante nu au fost votate din cauza prezentei foarte scazute in Parlamentul Romaniei, cand a fost insa vorba sa-si voteze marirea propriilor pensii i-a apucat aproape pe toti un chef nebun de “treaba”.
Parlamentul Romaniei este supradimesnionat, in comparatie cu cel al unor tari cu o populatie care depaseste chiar si de doua sau trei ori numarul locuitorilor Romaniei. Mai mult, mare parte dintre (s)parlamentarii romani sunt chiulangii, cu o slaba pregatire intelectuala si culturala, unii chiar si cu probleme de natura penala, iar aportul efectiv pe care si-l aduc in mandatele lor de parlamentari este nesemnificativ.
Mare porcarie! Peste 300 de parlamentari si-au votat marirea pensiilor, marti, cu 303 voturi pentru si doar 124 de voturi impotriva.Propunerea legislativă Pl-x nr. 384/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a fost semnata de majoritatea parlamentarilor de la PSD, UDMR, UNPR, DP, minoritati si de un singur deputat PNL: Zlati Radu, asta dupa ce mai multi membri PNL si-au retras semnaturile.
Potrivit proiectului legislativ, parlamentarii ar putea obtine in functie de numarul de mandate de parlamentari detinute pana la 4000 de lei, daca au detinut trei mandate.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Din lipsa de educatie si de ocupatie, s-a impamantenit un prost obicei al tinerilor din Romania, care isi petrec noptile prin parcuri sau pe langa blocuri, consumand seminte si bauturi alcoolice, iar in urma lor lasa noapte de noapte munti de gunoaie: chistoace de tigari, coji de seminte, peturi goale, […]