RSS

Claudiu Târziu: Acum 30 de ani a…

Claudiu Târziu: Acum…

Cultura pe timpuri de pandemie: …

Cultura pe timpuri d…

Harta României Întregi va fi arb…

Harta României Între…

Drept la replică pentru cotidian…

După apariția pe sit…

Un renumit avocat avertizează: P…

Actualul guvern și p…

Managerul Institutului de Psihia…

Odată cu instalarea …

Naționalismul e dragoste

”Eliberează-te! Aleg…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cozile de topor de la Adevarul si Historia continua campania de presa antiromaneasca

Print Friendly, PDF & Email

V-am prezentat intr-un articol precedent cum s-a pus Lucian Boia, propovaduitorul propagandei antiromanesti, sustinut de asa zisa revista de istorie Historia, de fosta Editura Politica ( a se citi bolsevica), acum numita Humanitas, si de holdingul Adevarul, in slujba intereselor maghiare si rusesti in Romania. La fel ca la inceputul secolului trecut, atunci cand unirea cu Transilvania si cu Basarabia au declansat un sir agresiv de campanii de presa antiromanesti din partea Budapestei si Moscovei, acum traim vremuri similare, cand anumite trusturi de presa se pun din nou in slujba ungurilor si a rusilor.

Cititi si: Cat de nociv este Lucian Boia si cui folosesc minciunile si actiunile sale subversive

Toti vecinii Romaniei vad ca aproape iminenta Re-Unirea Romaniei cu Basarabia, iar daca vom consulta presa din Bulgaria, Serbia si Ucraina vom putea constata ca jurnalistii din tarile vecine isi mai pun doar intrebarea cand se va intampla aceasta Re-Unire. Incepand cu anul 2009, cand in Republica Moldova a fost o tentativa de revolutie ce a zdruncinat serios la acel moment vechea oranduire cu tendinte prorusesti, s-au intensificat treptat si campaniile de presa antiromanesti atat in presa maghiara si rusa, cat si in anumite cuiburi cominterniste din Romania.

Pe langa elementele dusmanoase statului roman, ale caror unic scop este dezintegrarea Romaniei, s-au alaturat in diverse trusturi de presa si tradatori romani care s-au vandut pe un pumn de arginti si acum arunca inversunati cu dejectii in valorile istorice, culturale si spirituale ale poporului roman.

Cu ceva timp in urma, prezentam intr-un articol cine au fost artizanii introducerii in anii ’90 a denumirii oficiale de “romi” pentru tigani. Cand Romania se lupta in primii ani de dupa 1989 sa lase in urma trecutul si sa treaca de asa numita “tranzitie” postdecembrista, o echipa formata exclusiv din dusmani inversunati ai poporului roman, George Soros, Ion Iliescu si Petre Roman, au complotat aproape nebagati in seama, pentru a produce deliberat o confuzie pana la identitate intre romani si “romi”. Aceasta confuzie trebuie eliminata.

Cititi si: Cum a ne-a procopsit Soros cu termenul de rrom in limba romana

In toata Europa denumirea traditionala de tigan asa cum suna specific in fiecare limba a fost pastrata in formele sale lingvistice locale numai in Romania denumirea de rrom a fost obligatorie in actele oficiale, iar cei ce nu o folosesc sa primeasca imediat amenda de la Consiliul National Impotriva Discriminarii.

Institutionalizarea apelativului “rom” in Romania este chiar si discriminatorie pentru etnicii romani, celelalte etnii cu cetatenie romaneasca fiind libere sa le spuna in continuare tigani, asa cum suna specific in limba lor, fara a le frica vreodata ca pot fi sanctionati de catre CNCD.

In afara de propaganda antiromaneasca pe care o raspandesc detractorii din anumite trusturi de presa la adresa istoriei, culturii si spiritualitatii romanesti, acestia duc si o lupta prin care vor inducerea si propagarea premeditata a confuziei dintre romani si romi la nivelul opiniei publice internationale. In unele tari europene chiar a inceput sa se faca simtita aceasta confuzie: In Suedia, romanii sunt confundati deja cu tiganii!

Deputatul Bogdan Diaconu a initiat un proiect legislativ prin care sa se revina inapoi la denumirea de tigani pentru romi. Aceasta confuzie pana la identitate, care aduce, pana la urma, atingere la fiinta noastra nationala, trebuie inlaturata.

Cine credeti ca sare cu un articol impotriva initiativei legislative a lui Bogdan Diaconu? Asa zisul ziar Adevarul! Fratele de cruce al celuilalt cuib antiromanesc, “revista de istorie alternativa Histeria”, asa cum au denumit-o romanii care s-au prins intre timp cam ce hram poarta. Intr-un articol din (Ne)Adevarul, este atacata initiativa legislativa a lui Bogdan Diaconu, care este considerata “deplasata”, aducandu-se chipurile argumente pentru care nu-i putem deposeda pe tigani de apelativul de “romi”.

La acest moment, in Romania sunt recunoscute oficial 18 minoritati etnice. Neoficial insa, sunt cel putin cateva zeci de minoritati etnice care traiesc pe teritoriul Romaniei. Daca este sa ne luam dupa argumentele aduse de catre coada de topor de la (Ne)Adevarul, atunci romanii ar trebui sa invete pe viitor, obligati prin lege, prin institutionalizarea etnonimelor specifice fiecarei minoritati etnice in parte, cel putin cateva zeci de cuvinte noi, total straine de limba romana, iar in caz contrar, sa fie amendati de catre CNCD pentru impertinenta de a nu cunoaste aceste etnonime.

Institutionalizarea apelativului “rom” in Romania este discriminatorie in primul rand pentru etnicii romani. Cetatenii romani de oricare alta etnie decat cea romana pot face referire linistiti la “romi” cu apelativul de “tigani”, asa cum suna el specific in limba lor, fara a se teme de mana lunga si aspra a CNCD-ului. Mai mult, in unele limbi ale minoritatilor etnice din Romania, rostirea cuvantului “tigan” este foarte apropiata de felul cum suna din punct de vedere fonetic cuvantul si in limba romana: cigány ( maghiara), цигански/tiganski (sarba), cigán (slovaca), Cygan (poloneza), цыганский /taganski (rusa), циганин/tigani (bulgara), cikán (ceha), etc

Glasul.info

In Suedia, romanii sunt confundati deja cu tiganii!

In Suedia, romanii sunt confundati deja cu tiganii!

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PAYPAL
email: RFBURSA@gmail.com

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info