Acţiunea „Români pentru Români” merge mai departe

Aita Medie (Covasna),Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

Acţiunea „Români pentru Români” merge mai departe.Cu ajutorul Lui Dumnezeu am ajuns astazi la ţăranii români şi copiii lor din Aita Medie (Covasna), sat dominat etnic de minoritatea maghiara, in care vezi la tot pasul steaguri secuiesti. Ne-am oprit la Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, care a fost construită în anul 1902. Astazi, biserica este pastorita de vrednicul parinte Iustin Gârleanu, care a facut insemnate lucrari de restaurare lacasului de cult, reusind totodata, prin harul sau, impreuna cu doamna preoteasa, sa stranga comunitatea românească în jurul Bisericii, pentru ca aceasta sa nu se rupa de Legea Neamului Românesc.

Am daruit copiilor din sat, dupa slujba de la biserica, pachetele de premii, simbolurile identitatii de Neam: Tricolorul, Cartea lui Mihai Eminescu si Cartea de Rugăciune Ortodoxa. Am impartit peste cinzeci de stegulete tricolore taranilor din Aita Medie. Le-au strans cu grija la piept pentru a le duce acasa sau a le pune pe mormintele stramosilor lor.

Le-am vorbit oamenilor adunati la biserica, spunandu-le ca românii din toata tara sunt alaturi de ei, ca premiile acordate copiilor sunt mesajul vostru de solidaritate românească, de recunostinta pentru faptul ca ei pastreaza limba română şi credinţa strămoşească.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La indemnul parintelui Iustin Garleanu, le-am povestit de durerea taranilor din Doboi Harghita, sat cu o situatie asemanatoare cu a lor. Am strans, cu voi in suflet, mainile calde si crapate de munca ale taranilor, am mangaiat fruntile copiilor, rugandu-ma Lui Dumnezeu ca acestia sa poata creste in satul lor, ducând mai departe limba română si credinţa ortodoxă.

Impreuna, pas cu pas, fapta cu fapta, mai mare sau mai mica, dupa puterile noastre, putem sadi speranta de solidaritate si sprijin in fiecare sat din Harghita si Covasna. Am pornit o lupta grea, ce presupune mult efort si determinare, dar impreuna vom izbandi, caci cu noi este Dumnezeu!

PS. Am avut marea si placuta surpriza de a ma intalni la biserica din Aita cu un prieten de pe fb, George Diaconu, ne-am strans mainile si ne-am privit in ochi; uneori Dumnezeu face lumea mica pentru a se putea intalni un român cu un alt român.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Aita Medie (Covasna),Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”
Aita Medie (Covasna),Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info