Bogdan Diaconu: “În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor”

Lidl și Kaufland au primit circa 900 de milioane de dolari de la Banca Mondială și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca să se extindă în Europa de Est, așadar și în România, potrivit publicației The Guardian. Cele două bănci iau bani de la guverne, adică de la cetățeni, pe motiv ca susțin săracii și investesc în dezvoltare. În schimb, investesc în supermarketurile care ne falimentează nouă producătorii agricoli și comerțul local. Aici nu e vorba de corupție?

În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor

Uite pe cine ajută Banca Mondială și BERD: pe Dieter Schwarz, șeful Grupului Schwarz care operează cele două lanțuri de supermarketuri și care are o avere de 21 de miliarde de dolari. Săracul de el, avea nevoie de bani de la Banca Mondială și de la BERD… Între timp, țările care trebuie ajutate se prăbușesc în mizerie, iar noi ne umplem de magazine străine!

Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Nota noastra: Intr-adevar, domnul deputat Bogdan Diaconu are dreptate. Anual, marile lanturi de magazine si supermarketuri din Romania scot aproape tot profitul din tara noastra si il duc in tarile de origine ale patronilor. In timp ce tarilor cu probleme economice le-au fost impuse masuri drastice de austeritate si distrugerea “voluntara” a industriei, marile lanturi de magazine si supermaketuri din Europa au fost practic subventionate pentru a se putea extinde in aceste tari si in a le transforma in niste simple piete de desfacere pentru produse care de cele mai multe ori sunt de o calitate inferioara.

Daca stam sa ne gandim ca de curand Romania a fost amendata de catre UE cu aproximativ 1 miliard de Euro, devine deja limpede ca acestia sunt banii cu ajutorul carora sunt subventionate Lidl și Kaufland din buzunarul contribuabililor romani.

Micile piete agroalimentare din Romania abia supravietuiesc, ele primind grele lovituri atat din partea samsarilor cu false certificate de producatori care vand fructele si legumele importatorilor dar mai ales din concurenta uriasa pe care o fac marile supermarketuri, amplasate de cele mai multe ori in apropierea acestor piete si nu asa cum se intampla in mod normal in celelalte tari europene, acolo unde supermarketurile sunt amplasate aproape exclusiv in afara oraselor si nu in “buricul targului”.

 

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor
Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Bogdan Diaconu: “În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor”

  1. Bun punct de vedere ,dar cine-i vinovat? Cel mai mare vinovat este politicianul roman la problema supermarketurilor ,pentru ca nu exista un cadru legislativ care sa permita accesul producatoruylui roman in supermarket,o alta problema este insusi producatorul care nu beneficiaza de aceleasi facilitati legislative si fiscale ca si producatorii din alte state UE deci tot politicul este vinovat . Clasa politica romaneasca este incapabila,incompetenta ,inculta si prost pregatita de cele mai multe ori in ministere sint promovati oameni care sint numiti pe criterii politice nu competenta profesionala . Atunci degeaba injuram supermarketurile ar tebui sa dam in cap politicienilor ca ei au dus tara de ripa

Lasă un răspuns

Next Post

Pe 11 iulie refacem Podul de Flori! Sa ducem la final ceea ce au inceput romanii in anii '90!

sâm iul. 4 , 2015
Podul de Flori din luna mai a anului 1990 ar fi putut reprezenta pentru romani ceea ce a reprezentat pentru germani caderea Zidului Berlinului. Dar n-a fost de ajuns doar o puternica vointa populara pentru o Re-Unire rapida a Romaniei cu Basarabia, atata timp cat la nivel politic cele doua […]
Pe 11 iulie refacem Podul de Flori! Sa ducem la final ceea ce au inceput romanii in anii '90!, foto: poduldeflori.ro

Poate vă place și:

libris.ro