libris.ro

Bogdan Diaconu: „În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor”

Bogdan Diaconu: „În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor”

Lidl și Kaufland au primit circa 900 de milioane de dolari de la Banca Mondială și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ca să se extindă în Europa de Est, așadar și în România, potrivit publicației The Guardian. Cele două bănci iau bani de la guverne, adică de la cetățeni, pe motiv ca susțin săracii și investesc în dezvoltare. În schimb, investesc în supermarketurile care ne falimentează nouă producătorii agricoli și comerțul local. Aici nu e vorba de corupție?

În loc să ajute săracii, Banca Mondială și Banca Europeană ajută miliardarii din banii noștri, ai tuturor

Uite pe cine ajută Banca Mondială și BERD: pe Dieter Schwarz, șeful Grupului Schwarz care operează cele două lanțuri de supermarketuri și care are o avere de 21 de miliarde de dolari. Săracul de el, avea nevoie de bani de la Banca Mondială și de la BERD… Între timp, țările care trebuie ajutate se prăbușesc în mizerie, iar noi ne umplem de magazine străine!

Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nota noastra: Intr-adevar, domnul deputat Bogdan Diaconu are dreptate. Anual, marile lanturi de magazine si supermarketuri din Romania scot aproape tot profitul din tara noastra si il duc in tarile de origine ale patronilor. In timp ce tarilor cu probleme economice le-au fost impuse masuri drastice de austeritate si distrugerea „voluntara” a industriei, marile lanturi de magazine si supermaketuri din Europa au fost practic subventionate pentru a se putea extinde in aceste tari si in a le transforma in niste simple piete de desfacere pentru produse care de cele mai multe ori sunt de o calitate inferioara.

Daca stam sa ne gandim ca de curand Romania a fost amendata de catre UE cu aproximativ 1 miliard de Euro, devine deja limpede ca acestia sunt banii cu ajutorul carora sunt subventionate Lidl și Kaufland din buzunarul contribuabililor romani.

Micile piete agroalimentare din Romania abia supravietuiesc, ele primind grele lovituri atat din partea samsarilor cu false certificate de producatori care vand fructele si legumele importatorilor dar mai ales din concurenta uriasa pe care o fac marile supermarketuri, amplasate de cele mai multe ori in apropierea acestor piete si nu asa cum se intampla in mod normal in celelalte tari europene, acolo unde supermarketurile sunt amplasate aproape exclusiv in afara oraselor si nu in „buricul targului”.

 

Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor
Partidul Romania Unita : Comunicat de presă PRU: Solicit Guvernului oprirea privatizărilor și eficientizarea companiilor de stat, nu înstrăinarea lor

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info