RSS

Revoluție sau lovitură de stat? …

La trei decenii după…

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

29 iulie, Ziua Imnului National al Romaniei

Print Friendly, PDF & Email

Ziua de 29 iulie a fost aleasa, in conformitate cu legea nr. 99/1998, Ziua Imnului National al Romaniei. “Desteapta-te romane”, cantat pentru prima data in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea la 29 iulie 1848, avea sa devina nu doar simbolul unitatii tuturor romanilor ci si imnul de stat al Romaniei, incepand cu anul 1990, dar de asemenea pentru o vreme si al  Republicii Democratice Moldovenești (1917 – 1918) și al Republicii Moldova (1991 – 1994). Versurile Imnului National al Romaniei sunt scrise de catre poetul Andrei Muresanu, iar poemul sau patriotic “Un rasunet”, publicat in anul 1848 in publicatia ”Foaie pentru minte, inima si literatura”, sta la originea imnului actual.

Poemul patriotic al lui Andrei Muresanu a insufletit de-a lungul timpului mai multe miscari si evenimente istorice, el fiind cantat atat in timpul Revolutiei din 1848, in timpul Razboiului de Independenta (1877-1878), in timpul Primului Razboi Mondial sau al Marii Uniri de la 1918 si in timpul tragicelor evenimente din 1989.

29 iulie, Ziua Imnului National al Romaniei

Imnul National al Romaniei, “Desteapta-te romane”, a fost intonat cu ocazia fiecarui conflict major sau moment de cumpana din istoria moderna a Romaniei, datorita mesajului de profund patriotism si libertate pe care il poarta in el. Daca in timpul regimului comunist “Desteapta-te romane” a fost interzis cu desavarsire, el a fost readus la viata in timpul miscarilor de protest din Romania din 1987 si din 1989, inlocuind in cele din urma imnul comunist “Trei culori”.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline