libris.ro

Prefectul de Harghita declara ca romanii din zona sunt cuprinsi de sentimente de neputinta, teama si parasire

Prefectul de Harghita declara ca romanii din zona sunt cuprinsi de sentimente de neputinta, teama si parasire

Din cauza politicilor criminale ale celor care „au condus” Romania in ultimele doua decenii si jumatate si mai ales din cauza abandonarii romanilor din zonele Harghita si Covasna, romanii au ajuns sa fie terorizati de catre unguri in propria lor tara. Prefectul de Harghita, Adrian Jean Andrei, a prezentat la lucrarile Universitatii de Vara de la Izvorul Muresului, o evolutie a situatiei demografice a populatiei romanesti din Harghita, din care reiese ca pana in anul 2021 vor mai ramane in acest judet doar aproximativ 29.000 de etnici romani. Prefectul de Harghita declara ca romanii din zona sunt cuprinsi de sentimente de neputinta, teama si parasire.

„Sentimentul neputintei corelat de teama si parasire sunt elementele fundamentale care definesc astazi mentalul comunitatii romanesti. Romanii, lipsiti de suportul general al societatii si al statului, constata de multe ori ca nu se mai regasesc in proiectia de viitor a zonei, ca s-au intors la situatia de tolerati, ca gresesc cand isi concep viitorul aici”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei potrivit fluierul.ro

 

Prefectul de Harghita, Adrian Jean Andrei, considera totusi ca cel mai mare risc pentru comunitatea romaneasca nu este in primul rand cel al scaderii demografice, cat il reprezinta faptul ca „isi vede cadrul comunitar distrus, ca nu mai are potential si mijloace de a sustine si proteja idealul etnic romanesc”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cardasia tuturor formatiunilor politice romanesti cu UDMR-ul a facut posibila slabirea pana la cote inimaginabile a autoritatii statului roman in Harghita si Covsana, acolo unde iredentistii si extremistii maghiari administreaza sub o forma nedeclarata de independenta anumite zone, „nesocotind aproape pana la dispret interesele comunitatii romanesti”.

Pentru cateva voturi pe care le-au castigat de pe urma UDMR-ului, formatiunile politice romanesti au luat parte la un genocid etnic si cultural impotriva comunitatii romanesti din cele doua judete abandonate, Harghita si Covasna, lasate prada unor baroni locali care conduc intr-o maniera mafiota in aceasta zona, incalcand flagrant si in forma continuata legislatia si Constitutia Romaniei.

Astfel, nu ne mira deloc faptul ca romanii din cele doua judete sunt cuprinsi de sentimente de neputinta, teama si parasire, fiind abandonati de catre un stat care ar trebui sa-i protejeze si sa le apere interesele. Personal, credem ca nici nu mai avem ce astepta de la o asemenea clasa politica profund corupta si tradatoare, atat de neam cat si de tara, o clasa politica atat de abjecta si de infecta incat ne este realmente rusine s-o numim „romaneasca”.

Glasul.info   

Foto: Mihai Tirnoveanu

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info