libris.ro

Capul patrat al justitiei din Romania si lupta acestuia cu moara de vant numita Rarinca

Capul patrat al justitiei din Romania si lupta acestuia cu moara de vant numita Rarinca

Justitia din Romania se transforma pe zi ce trece intr-o hidra multicefala infricosatoare, mai ales prin prisma deciziilor fara discernamant luate in ultima vreme. Traian Basescu a creat in mandatele sale o monstruozitate institutionala care denota acum o expresie de paroxism, de nebunie crunta, devenind principalul pericol impotriva democratiei si a libertatii atat de greu si de scump castigata in decembrie 1989. Personaje care au fost urcate direct la varful conducerii justitiei din Romania, au ajuns sa sufere treptat de o adevarata dementa a puterii, implicandu-se in niste abuzuri greu de inchipuit a fi posibile intr-o tara europeana.

Mariana Rarinca nu este vreun personaj cheie care sa fie o miza reala in razboiul pentru putere care se da inca intre anumite institutii ale statului roman, contaminate pana la cote inimaginabile de catre mercenari aflati in a cine stie cui solda, dar mediatizarea cazului ei si amploarea pe care au luat-o apoi reactiile opiniei publice, au facut ca aceste capete patrate ale justitiei romanesti sa continuie cu abuzul lor pana dincolo de limitele bunului simt.

Ba mai mult chiar, se vede acum din nou o mobilizare tendentioasa, similara celei din cazul „eratei” de la Curtea Constitutionala a Romaniei sau din cazul altor abuzuri ale „justitiei independente”, indreptate impotriva cetatenilor romani. Din sursele noastre, aceasta este singura anulare a unei sentinte definitive.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Desemnarea unui complet de judecata printr-o masura care incalca normele obisnuite, presiunea enorma pusa pe judecatorul care daca ar decide o a doua achitare practic le-ar stirbi serios imaginea celor doua „dive” ale justitiei, face ca sa banuim inca de pe acum care va fi verdictul in acest nou proces. Asta pentru ca recunoastem deja tiparul si modul de lucru al acestei institutii lasate mostenire de Traian Basescu in urma sa.

Faptul ca un cetatean roman este arestat printr-un abuz si tinut inchis timp de sase luni pentru ca a avut curajul sa ceara sa i se faca dreptate, iar apoi este eliberat de catre niste judecatori de buna credinta, spune totul despre maniera in care se face justitie in Romania. A cauta insa sa repari greseala facuta in timpul unui abuz comitand inca un abuz asupra aceleiasi victime sfideaza de acum limitele rationalului, mergand cu viteza accelerata inspre dementa.

Din foarte multe puncte de vedere, atat Livia Stanciu cat si Codruța Kovesi sunt compromise definitiv, asta cel putin in ochii a multora dintre romanii care vedeau intrezarindu-se o raza de speranta prin anumite actiuni ale justitiei din Romania.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info