Sute de rusi din Sankt-Petersburg s-au imbulzit pentru a pune mana pe mere moldovenesti

Din cauza embargoului impus de catre Federatia Rusa pentru produsele occidentale dar si pentru cele din Republica Moldova, fructele sunt acum la mare cautare printre rusi. Acest lucru este demonstrat si de catre imaginile suprinse de catre fontanka.ru in centrul orasului Sankt-Petersburg in timpul unei sarbatori in cadrul careia s-au impartit mere provenite din Moldova. Doua tone de mere moldovenesti au fost puse la dispozitia localnicilor rusi care s-au napustit realmente asupra fructelor. Intr-o perioada scurta de doar cateva minute s-au creat mai multe busculade si o imbulzeala de nedescris, in timpul carora o parte din mere au cazut pe pamant printre picioarele multimii, insa merele au fost adunate chiar si de pe jos.

Organizatorii se asteaptau la o experienta similara celor din anii precedenti, asa ca au luat masuri de precautie. Au pregatit mai multe recipiente cu mere pe care le-au imprejmuit cu politisti care sa le explice cu rabdare tuturor celor prezenti sa nu se imbulzeasca. Dar totul a fost in zadar – imediat dupa slujba de sfintire in aer liber oficiata de preot, multimea, formata in majoritate din pensionari, s-a napustit asupra merelor, intr-o busculada pe care nici macar politistii nu au mai putut-o opri.

O parte din fructe au cazut pe jos si au fost zdrobite in timpul imbulzelii. Cativa rusi in costume nationale rusesti au incercat sa dezamorseze situatia incercand sa intretina atmosfera prin cantece si dansuri. Aproximativ 300 de rusi au epuizat doua tone de mere in 20 de minute.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

(VEZI VIDEO)

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La Iasi se cere spaga pentru amplasarea unui bust al lui Decebal in oras! Cat vor mai continua astfel de politici antiromanesti?

joi aug. 20 , 2015
Traim vremuri in care istoria noastra adevarata ne este ascunsa si denigrata de o anumita parte a societatii actuale cu scopul precis si intentionat de a ne rupe de originile noastre, de traditiile si cultura noastra straveche, cu scopul voit de a ne rupe radacinile si sa ne jefuiasca insasi […]
La Iasi se cere spaga pentru amplasarea unui bust al lui Decebal in oras! Cat vor mai continua astfel de politici antiromanesti?

Poate vă place și:

libris.ro