Asociatia Cultural Crestina Justinian Teculescu a organizat duminica, 30 august, Targul traditional de vara

Targul tradițional de vara -Asociația Cultural Creștină Justinian Teculescu a organizat duminică, 30 august, lângă Complexul comercial “Valea Zânelor” din Voinești, ediția de vară a TÂRGULUI DE PRODUSE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI.În cadrul acestei manifestări, organizatorii și-au propus să reunească în parcul din Valea Zânelor, atât expozanți de produse alimentare tradiționale, cât și meșteșugari și comercianți de obiecte de artizanat din cele mai diverse categorii.

Vizitatorii au putut petrece câteva momente de relaxare, savurând și achiziționând produse autentic românești, realizate după rețete tradiționale. La mare căutare s-au dovedit a fi bulzul pe jar și tocănița lui Marian Lazăr, fiu de crescător de oi, producător de bunătăți culinare păstorești, dar și brânzeturile și delicatesele lui Nicolae Manea, siropurile naturiste ale lui Laszlo Borboly sau produsele apicole ale doamnei Enea.

Au mai fost oferite cumpărătorilor ii cu modele deosebite, căciuli cu model dacic sau ciorapi de lână.
Pe lângă bunătățile oferite de comercianți, spectatorii s-au delectat cu programul artistic impecabil pregătit de Ansamblul folcloric JUNII COVĂSNENI. Unii dintre ei au răspuns rugăminții organizatorilor și au îmbrăcat, cu această ocazie, IA tradițională românească.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Sursa: Asociatia Cultural Crestina Justinian Teculescu Covasna

[tp_product id=”198148719″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Noi Ardelenii - despre Românii Ardeleni și nu numai

joi sept. 3 , 2015
31 August, ziua oficială a limbii Române!Daca cumva sunt persoane care se întreabă cum s-a născut sau de unde provine limba Româna, raspunsul este cât se poate de simplu.Român înseamnă fiu al Romei sau oamenii Romei!Si acesta nu este un slogan, este chiar realitatea ! Abonează-te și la canalul nostru […]
Noi Ardelenii - despre Românii Ardeleni și nu numai, foto: Noi Ardelenii

Poate vă place și:

libris.ro