libris.ro

Sa-ti fie rusine, Joianis! Romania va accepta cotele obligatorii de imigranti dupa ce a mimat ca se opune acestui lucru!

Sa-ti fie rusine, Joianis! Romania va accepta cotele obligatorii de imigranti dupa ce a mimat ca se opune acestui lucru!

Dupa ce a mimat pentru o scurta perioada opozitia impotriva cotelor obligatorii impuse samavolnic de catre o babaciune care a innebunit si vrea probabil distrugerea Europei, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, anunta ca  Romania nu are incotro si va trebuie sa accepte cotele obligatorii de imigranti clandestini daca Uniunea Europeana i-o va cere. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a sustinut joi, 17 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, o declaratie de presa.

Sa-ti fie rusine, Joianis! Romania va accepta cotele obligatorii de imigranti dupa ce a mimat ca se opune acestui lucru!

„Pe ordinea de zi a sedintei au fost multe puncte, dar ele s-au axat in principal pe patru mari teme.

  • Prima tema este modul in care se implementeaza Strategia Nationala de Aparare a Tarii. Au fost aprobate o serie de documente care s-au intocmit pentru a putea aplica aceasta strategie, printre care planul de implementare, Carta Alba a Apararii, strategia care se refera la ordinea publica si alte documente care tin de acelasi complex.

  • A doua tema a fost Orientul Mijlociu, situatia complicata din Orientul Mijlociu, evolutiile din Siria, dar si din Iran. Mai multe materiale au fost prezentate in acest complex, pentru a permite o informare corecta a membrilor CSAT. Au fost, de asemenea, pe ordinea de zi materiale legate de prezenta romaneasca in cadrul NATO si aici toata lumea a fost evident de acord sa participam asa cum se cuvine la fortele de interventie NATO, respectiv la diferitele actiuni care se fac in acest context.

  • Un punct putin mai aparte s-a referit la participarea Romaniei la fortele de menţinere a pacii organizate sub egida ONU, si aici toata lumea a fost de acord că va trebui să avem o contributie mai mare decat este cea pe care o avem acum. Aceasta chestiune va mai fi detaliata.

  • In fine, sigur, tematica cea mai asteptata, cea a migratiei. Am avut informări foarte bune in acest sens. S-a discutat modul in care Romania se va prezenta la Consiliul JAI extraordinar de saptamana viitoare, s-a explicat membrilor CSAT care este pozitia Romaniei. In speta, Ministrul de Interne va avea un mandat foarte asemanator cu cel de la ultima sedinţta JAI, si anume ca Romania este solidara cu celelalte state membre din Uniunea Europeana, dar nu putem sa consideram cotele obligatorii o solutie la problema migratiei. Cu acest mandat se va merge la Consiliul JAI.                                                                                                                                                                                                      Insa, noi am vrut sa discutam ce se intampla si dupa acest consiliu, fiindca, dupa cum ati putut observa probabil, urmarind stirile, Parlamentul European a votat o recomandare in acest sens, care, din pacate, contine cote obligatorii. Este posibil ca printr-o procedura care va fi aplicata saptamana viitoare, Uniunea Europeană sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat am oferit noi locuri. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, este un scenariu care nu cred că ajuta la rezolvarea problemei refugiatilor, dar este un scenariu care, cel puţin teoretic, este posibil si atunci am discutat ce se poate intampla si in acest context.                                                                                                                                                                                                                                                                  Daca se intampla asa ceva, atunci este clar ca trebuie sa intreprindem ceva. In speta, s-a vehiculat ideea, nu s-a luat o decizie, dar s-a vehiculat ideea care probabil ar putea duce la o solutie, de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilitatilor de primire a refugiatilor sau, sigur, in extremis, de a folosi fonduri europene pentru construirea altor centre de primire pentru refugiati.”

 

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info