RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

“Prietena noastra”, Ucraina, ne mai rasuceste inca o data cutitul in spate

Print Friendly, PDF & Email

De cand a debutat conflictul din Estul Ucrainei, Romania a facut greseala sa creada ca daca va sprijini statul ucrainean in asemenea momente grele, poate ca acesta isi va schimba si politica ostila fata de etnicii romani din teritoriile rapite samavolnic de catre sovietici si incorporate Ucrainei, dar si politica fata de statul roman, una plina de neincredere si pe alocuri chiar cu conflicte diplomatice deschise.

In regiunea Ivano-Frankisvk, Colomâia, s-a infiintat o noua brigada al carei scop este de a apara „Bucovina de posibile pretenţii teritoriale ale României”. Seful Departamentului operativ „Zahid” (Vest), colonelul ucrainean Viktor Kevliuk, a dezvaluit asta in cadrul unui comunicat in data de 21 septembrie 2015. Comandantul brigăzii va fi Vasyl Zubanyci, participant activ la actiunile militare din Donbas, fiind decorat de presedintele Ucrainei cu medalia pentru vitejie, potrivit bucpress.eu.

 

Cititi si: În anul 2011 Ucraina se temea că România își va revendica teritoriile înapoi

“Prietena noastra”, Ucraina, ne mai rasuceste inca o data cutitul in spate

In relatia cu Romania, Ucraina a adoptat intotdeauna o pozitie foarte agresiva, ramanand inca proaspete situatiile conflictuale legate de Insula Serpilor, construirea abuziva a canalului Bâstroe, dar si disputa legata de insula Maican.

Nu e un secret aproape pentru nimeni ca Ucraina nu prea a fost prietenoasă până în prezent cu România. Din contră: a făcut uneori aproape tot ce i-a stat în putință pentru a se face antipatică, începând de la ce ne doare cel mai mult, adică nerespectarea drepturilor minorităților și în special pe cele ale etnicilor români și ajungând până la încălcarea repetată a frontierei, a începerii fără consultarea părții românești a săpării canalului Bâstroe și culminând cu revendicarea teritorială din cazul Insulei Șerpilor.

Ar mai trebui poate pomenit aici și implicarea părții ucrainene în războiul din Transnistria și aprovizionarea  provinciei separatiste prin contrabandă și trafic de tot felul, tolerate cu bună știință de către statul ucrainean.

Și totuși în anul 2011 Ucraina în loc să se teamă de sora ei mai mare, Rusia, singura teamă era pentru Ucraina posibila revendicare din partea României a fostelor sale teritorii. În 2011 apărea un articol pe un site ucrainean, vidomosti-ua.com cu titlul următor: „România nu are pretenții teritoriale către Ucraina”.

Glasul.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline