RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

Lansare de carte care îi va pune…

La București se lans…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Universitatea din Cernauti isi va celebra implinirea a 142 de ani de existenta pe 4 octombrie

Print Friendly, PDF & Email

La 4 octombrie a.c. se implinesc 142 de ani de la infiintarea uneia dintre cele mai vechi institutii ale invatamantului superior din Ucraina – Universitatea Nationala „Iu. Fedkovyci”,  inființata in 1875  cu denumirea „Franz-Josefs Universitat”. Inițial, limba de predare a fost germana, cu departamente separate pentru limba și literatura romana și ucraineana.

In cadrul acestui eveniment se vor desfasura diferite manifestari stiintifice, culturale, distractive si sportive – expozitii, competitii, concursuri. Astfel, mentionam faptul ca va fi dezvelit monumentul primului rector al universitatii cernautene – Konstantin Tomasciuk.

La inceputul lui octombrie fosta Resedinta a Mitropolitilor Bucovineni si Dalmatiei va gazdui inalti oaspeti, printre Excelenta Sa, Hermine Poppeller, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Austriei in Ucraina, etc.

Universitatea din Cernauti isi va celebra implinirea a 142 de ani de existenta pe 4 octombrie

De asemenea, toti doritorii vor avea posibilitate sa vizioneze, in aer liber, pe teritoriul universitatii cernautene, pelicula artistica „Tini nezabutyh predkiv”(„Umbrele stramosilor neuitati”), care, partial, a fost filmat in incinta universitatii.

Diana TOMA

Sursa:  zorilebucovinei.com


Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL