fbpx

RSS

La 30 mai 1945 începea procesul …

La scurtă vreme după…

La 30 Mai 1990 se înființa la Bu…

În ediția sa din 21-…

Palatul Victoriei, singura bodeg…

În România lucrului …

Acuzații la adresa lui Mihai Chi…

"Ne-am săturat de mi…

De Ziua Eroilor la Cimitirul de …

,,Preoți cu Crucea-n…

La 29 Mai 1848, guvernul Transil…

La 29 mai 1848 se de…

29 Mai 1453: Cucerirea Constanti…

Căderea Constantinop…

Acesta a fost rostul amenzilor î…

„M-am umilit în fața…

29-31 Iulie: Simpozionul Memoria…

"Simpozionul memoria…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Minciuni si propaganda antiromaneasca in presa din Marea Britanie

Print Friendly, PDF & Email

In urma cu putin timp, romanii s-au confruntat cu serie de minciuni si o propaganda profund antiromaneasca in presa din Marea Britanie. Publicatia britanica Daily Mail susținea ca “pentru fiecare 1000 de romani din Londra, 183 sunt arestați”. In timp ce numarul romanilor arestați este de aproximativ 800, se presupune ca numarul total al romanilor din Londra este in jur de 4300 de persoane … De fapt, in realitate, exista mai mult de 60.000 de romani in Londra.

Minciuni si propaganda antiromaneasca in presa din Marea Britanie

Deci, in realitate, pentru fiecare 1.000 de romani in Londra, doar 13 au fost arestați, care – potrivit cifrelor prezentate de Daily Mail (“26 de britanici la 1000 sunt arestați in Londra”) – este jumatate din rata de arestare pentru britanici.

Inutil sa spun ca “arestat” este diferit de “condamnat” sau “inchis/incarcerat” și, in multe cazuri, aceeași persoana a fost arestata de mai multe ori. O simpla verificare a identitatii ar putea deveni un “arestat”, daca persoana este invitata la postul de poliție și inregistrata in baza de date.

Constatam astfel ca statisticile au fost umflate exgerat de catre presa din Marea Britanie, iar campaniile agresive antiromanesti facute de catre britanici nu fost deloc intemeiate. Odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata libera a fortei de munca, Marea Britanie nu a fost invadata de catre valuri de milioane de romani si bulgari asa cum se temeau britanicii.

Ion Jinga, fostul ambasador al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord intre anii 2008 si 2015, ajuns intre timp Ambasador extraordinar si plenipotentiar, Reprezentant Permanent al Romaniei la Organizația Națiunilor Unite in New York, descrie intr-un articol publicat in huffingtonpost.co.uk, minciuna grosolana a propagandei antiromanesti din presa britanica.

 

[tp_product id=”194108678″ feed=”396″]


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info