RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taranii romani din Covasna au nevoie de Steagul National. Pentru a nu uita ca sunt cine sunt.

Print Friendly, PDF & Email

“-Domnule Nicolae, parca era vorba sa mergem in casele romanilor, nu pe la unguri, de ei are cine sa aiba grija…”.
“-Pai suntem la romani dar aproape ca si-au uitat limba, asta nu am mai spus-o…”.
Taranii romani din Covasna au nevoie de Steagul National. Pentru a nu uita ca sunt cine sunt.

Taranii romani din Covasna au nevoie de Steagul National. Pentru a nu uita ca sunt cine sunt.

In Dobolii de Jos, Covasna, la numai 25 kilometri de Brasov, romanii sunt pe cale sa-si uite limba materna. Maghiarizarea fortata si lipsa de interes a partidelor politice asa zis romanesti fata de zona respectiva si-au spus cuvantul. In Dobolii de Jos nu exista nici macar scoala cu predare in limba romana.

Copiii nostri invata in limba maghiara sau sunt nevoiti sa faca naveta (sunt putine cazuri) catre localitatile invecinate pentru a studia in limba stramoseasca. Am fost in acest sat impreuna cu prietenii mei pe parcursul a doua actiuni.

L-am rugat pe epitropul bisericii ortodoxe sa mergem din casa in casa de roman, cu daruri si cu o vorba buna. Pe la a treia gospodarie am avut cu epitropul dialogul expus mai sus. Efectiv nu ne venea a crede ca fratii nostri de sange cu greu puteau lega propozitii in limba romana.

Daca n-ar fi biserica ortodoxa care-i tine in credinta, acesti oameni ar fi pierduti. Vom merge din nou in acest sat, vom merge cu steagul tricolor si-l vom darui taranilor si copiilor lor, sa-l puna la fereastra, sa vada zorii prin el.

Impaturiti un steag tricolor si trimiteti-l in Harghita si Covasna de Ziua Nationala. Cu voia voastra vom fi ai vostri mesageri.

Steagurile tricolore se centralizeaza in Brasov la adresa mea (Tirnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babes, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606) si la sediul ziarului “Cuvantul liber” din orasul Targu-Mures.

De 1 Decembrie, vom darui Inimii Tarii steaguri tricolore. Copiii romani vor creste cu ele in casa, langa Icoana.
Doamne ajuta, romani

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline