RSS

Gheorghe Piperea: " Cu așa ceva …

Avocatul Gheorghe Pi…

La 8 august 1943, la Șimleul Sil…

Potrivit unui comuni…

Acțiuni de solidaritate pe 8 și …

Pe 8 și 9 august a.c…

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Crestinii din China au depasit numeric membrii Partidului Comunist

Print Friendly, PDF & Email

Numarul crestinilor din China a crescut considerabil in ultimii ani, in pofida faptului ca guvernul comunist ii persecuta,le darama bisericile si le aresteaza liderii, care se ascund de frica represaliilor. Populatia crestina din China a ajuns recent pana la aproximativ 100 de milioane, un lucru cu totul neasteptat pentru guvernul comunist, care incearca acum din rasputeri sa opreasca raspandirea crestinismului in China.

Crestinii din China au depasit numeric membrii Partidului Comunist

Cu toate acestea, statisticienii cred ca numarul crestinilor ar putea fi de trei ori mai mare. Insa si asa numarul celor care au aderat la invataturile crestine depaseste clar numarul membrilor de partid din China, care se cifreaza la un total de 86,7 milioane.

Acest lucru poate fi vazut ca un esec al sistemului, deoarece revolutia din 1940 sustinea ca „poporul chinez nu ar trebui sa creada in orice dumnezeu”.

Miile de biserici care au fost demolate sau confiscate din ordinul partidului comunist in anii 1950 si 1960 au fost reconstruite aproape in totalitate sau renovate . Unele lacase de cult care functioneaza si in zilele noastre au fost construite in urma cu peste 220 ani.

In ultimul deceniu au fost construite multe biserici unele cu permisiune oficiala, altele fara permisiune, deoarece administratia locala a refuzat construirea de biserici.

Cercetatorii acestui fenomen cred ca situatia actuala este ireversibila, desi Partidul Comunist continua sa starneasca „valuri” de persecutie, sa distruga monumentele crestine sau sa elimine crucile tuturor bisericilor, conform celei mai recente dispozitii.

Surse:

[1] acontecercristiano.net

[2] afirmativ.com

Statul in secolul XXI. Modelul chinez, de Dan TomozeiSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info