libris.ro

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis. Joi, 22 octombrie, incepand cu ora 10.30, s-a desfasurat la Teis-Targoviste, judetul Dambovita, ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare Romanesc amplasat in incinta Depozitului 167 „General de brigada Gheorghe Manu”.La manifestare a participat doamna Otilia Sava, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului din cadrul Ministerului Apararii Nationale, alaturi de reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, ai Oficiului National pentru Cultul Eroilor, ai Bazei 1 Logistice Teritoriale „Carpatica”.

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis

[tp_product id=”194107846″ feed=”396″]

Doamna secretar de stat Otilia Sava a rostit o emotionanta alocutiune referitoare la sacrificiul eroilor romani care si-au dat viata pentru Romania. De asemenea, la eveniment au mai participat si elevi ai Scolii de Arte „Domnita Balasa” din Targoviste, ai colegiului militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, precum si ai Scolii de subofiteri si maistri ai Fortelor Terestre din Pitesti.

Din partea autoritatilor locale au fost prezenti: prefectul judetului Dambovita, domnul Ioan Marinescu, presedintele Consiliului Judetean, domnul Adrian Tutuianu, precum si primarul municipiului Targoviste, domnul Daniel Cristian Stan.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In cursul anului 2014, in contextul actiunilor menite sa marcheze Centenarul Primului Razboi Mondial, Ministerul Apararii Nationale a initiat, prin Oficiul National pentru Cultul Eroilor, proiectul de restaurare a acestei necropole semnificative pentru efortul de razboi al Armatei Romane din prima conflagratie mondiala.

In cadrul proiectului de reconstructie au fost inlocuite majoritatea insemnelor de capatai si au fost refacute atat gardul imprejmuitor, cat si aleile din perimetrul cimitirului. Cu acest prilej, Oficiul National pentru Cultul Eroilor a pus la dispozitie o Troita maramureseana, din lemn de stejar, model specific Primului Razboi Mondial, ce a fost montata si incadrata in ansamblul cimitirului.

Un element important din cadrul acestui demers l-a reprezentat si restaurarea monumentului central care, in anii optezeci ai secolului trecut, fusese copertat cu un invelis de ceramica alba smaltuita. In cursul anului 2015 s-a realizat readucerea la forma initiala a operei comemorative de razboi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info