RSS

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

AUR este prima formațiune politi…

"AUR, listă 100% for…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis

Print Friendly, PDF & Email

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis. Joi, 22 octombrie, incepand cu ora 10.30, s-a desfasurat la Teis-Targoviste, judetul Dambovita, ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare Romanesc amplasat in incinta Depozitului 167 „General de brigada Gheorghe Manu”.La manifestare a participat doamna Otilia Sava, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului din cadrul Ministerului Apararii Nationale, alaturi de reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, ai Oficiului National pentru Cultul Eroilor, ai Bazei 1 Logistice Teritoriale „Carpatica”.

Reinaugurarea Cimitirului de Onoare Romanesc de la Teis

[tp_product id=”194107846″ feed=”396″]

Doamna secretar de stat Otilia Sava a rostit o emotionanta alocutiune referitoare la sacrificiul eroilor romani care si-au dat viata pentru Romania. De asemenea, la eveniment au mai participat si elevi ai Scolii de Arte „Domnita Balasa” din Targoviste, ai colegiului militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, precum si ai Scolii de subofiteri si maistri ai Fortelor Terestre din Pitesti.

Din partea autoritatilor locale au fost prezenti: prefectul judetului Dambovita, domnul Ioan Marinescu, presedintele Consiliului Judetean, domnul Adrian Tutuianu, precum si primarul municipiului Targoviste, domnul Daniel Cristian Stan.

In cursul anului 2014, in contextul actiunilor menite sa marcheze Centenarul Primului Razboi Mondial, Ministerul Apararii Nationale a initiat, prin Oficiul National pentru Cultul Eroilor, proiectul de restaurare a acestei necropole semnificative pentru efortul de razboi al Armatei Romane din prima conflagratie mondiala.

In cadrul proiectului de reconstructie au fost inlocuite majoritatea insemnelor de capatai si au fost refacute atat gardul imprejmuitor, cat si aleile din perimetrul cimitirului. Cu acest prilej, Oficiul National pentru Cultul Eroilor a pus la dispozitie o Troita maramureseana, din lemn de stejar, model specific Primului Razboi Mondial, ce a fost montata si incadrata in ansamblul cimitirului.

Un element important din cadrul acestui demers l-a reprezentat si restaurarea monumentului central care, in anii optezeci ai secolului trecut, fusese copertat cu un invelis de ceramica alba smaltuita. In cursul anului 2015 s-a realizat readucerea la forma initiala a operei comemorative de razboi.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info