fbpx

RSS

Iohannis tocmai a primit o mare …

Miercuri, 11 decembr…

Românii din jurul granițelor se …

Care sunt consecințe…

Monument al eroilor români din P…

Marți, 10 decembrie …

Moment de iluminare: „Ar fi o ma…

În urmă cu vreo două…

PROTEST al românilor pe pagina d…

PROTEST al românilor…

Știe tot mapamondul că Iohannis …

După ce de curând fo…

Suedia, curva care stă la masă c…

Tocmai din Suedia, ț…

A. Pavelescu: "Într-un stat norm…

"CĂTĂLIN PREDOIU, MI…

De ce știu ungurii o istorie fal…

Sigismund de Luxembu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Un sfat pentru …patronii de la Club Colectiv

Print Friendly, PDF & Email

Un sfat pentru  patronii de la Club Colectiv. Cat de mare le este vinovația n-o va stabili ancheta procuraturii. Au stabilit-o deja morții și raniții din spitale, familiile acestora! Și Țara intreaga bulversata de cele petrecute! Pedeapsa maxima le este …asigurata! Nu mi-e greu sa-mi inchipui cateva ganduri dintre sutele și miile care le bantuie nesomnul… Negreșit va fi fiind și intrebarea pe care și-o pun, ne-norociții, daca mai pot indrepta ceva! Ce sa indrepte? Mortul de la groapa nimeni nu-l intoarce.

libris.ro

Un sfat pentru …patronii de la Club Colectiv

Și cu toate acestea ei pot face ceva, un lucru mic, inexistent pentru ce a fost, dar extrem de important pentru ce va urma! Și sfatul meu este sa spuna in ancheta tot: toate șpagile date nu numai in sectorul 4, ci și pe la alte primarii și instituții! Cu sau fara vreo legatura cu Clubul Colectiv! Caci șpagile primite sau pretinse de funcționarii publici i-au adus acolo unde se afla acum: dinaintea unei sentințe care le va distruge viața, le va manca tinerețea, bașca remușcarile!

Da, remușcarile! Caci oameni sunt și ei! Scanteia de simțire omeneasca nu au stins-o pompierii din noaptea incendiului! O vor purta in suflet și vai de viața lor va fi!…

N-au avut norocul sa intalneasca pe unde au umblat funcționari cinstiți!

Daca drumul vieții lor nu se intersecta cu funcționarii care le-au cerut șpaga sau au primit șpaga ca sa inchida ochii, azi cei trei nu s-ar afla in cumplita postura de asasini in masa!… Nu le va fi pedeapsa mai mica daca vor face lista completa a șpagarilor! Oricat de mulți vor fi cei considerați de ancheta complici la acest omor, cei trei patroni de club tot pedeapsa maxima vor primi!

Dar – zic eu, poate prostește, vor obține o ușurare sufleteasca sa știe ca au facut ceva pentru ca sa se clatine ori chiar sa cada sistemul care le-a tolerat și incurajat lacomia, le-a acceptat comportamentul iresponsabil care a facut posibila tragedia și le-a distrus viața!

Lumea in care traim, organizata nu de grija fața de om, ci de grija fața de profit, grija proclamata prin legi și prin constituție („economie de piața”!) este o lume pe care cei trei nu ei au conceput-o sau cladit-o, ci s-au trezit ca traiesc in ea. De dincolo de gratii, unde-și vor trai restul vieții, cei trei feciori, bieții de ei, mai pot face ceva totuși pentru cei ramași afara, in libertate. Și pentru dramul de conștiința din inima lor! Sa nu-i lase in urma lor neidentificați pe cei care sunt cel puțin la fel de vinovați pentru tragedia care a mutilat ori distrus atatea vieți. Sa nu-i lase sa se perpetueze prin corupții din primarii și alte instituții sistemul care ar putea face victime și mai multe in viitor!

Dixi…

Ion Coja

Sursa: ioncoja.ro


Comentarii

comentarii

libris.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL