libris.ro

Un sfat pentru …patronii de la Club Colectiv

Un sfat pentru …patronii de la Club Colectiv

Un sfat pentru  patronii de la Club Colectiv. Cat de mare le este vinovația n-o va stabili ancheta procuraturii. Au stabilit-o deja morții și raniții din spitale, familiile acestora! Și Țara intreaga bulversata de cele petrecute! Pedeapsa maxima le este …asigurata! Nu mi-e greu sa-mi inchipui cateva ganduri dintre sutele și miile care le bantuie nesomnul… Negreșit va fi fiind și intrebarea pe care și-o pun, ne-norociții, daca mai pot indrepta ceva! Ce sa indrepte? Mortul de la groapa nimeni nu-l intoarce.

Un sfat pentru …patronii de la Club Colectiv

Și cu toate acestea ei pot face ceva, un lucru mic, inexistent pentru ce a fost, dar extrem de important pentru ce va urma! Și sfatul meu este sa spuna in ancheta tot: toate șpagile date nu numai in sectorul 4, ci și pe la alte primarii și instituții! Cu sau fara vreo legatura cu Clubul Colectiv! Caci șpagile primite sau pretinse de funcționarii publici i-au adus acolo unde se afla acum: dinaintea unei sentințe care le va distruge viața, le va manca tinerețea, bașca remușcarile!

Da, remușcarile! Caci oameni sunt și ei! Scanteia de simțire omeneasca nu au stins-o pompierii din noaptea incendiului! O vor purta in suflet și vai de viața lor va fi!…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


N-au avut norocul sa intalneasca pe unde au umblat funcționari cinstiți!

Daca drumul vieții lor nu se intersecta cu funcționarii care le-au cerut șpaga sau au primit șpaga ca sa inchida ochii, azi cei trei nu s-ar afla in cumplita postura de asasini in masa!… Nu le va fi pedeapsa mai mica daca vor face lista completa a șpagarilor! Oricat de mulți vor fi cei considerați de ancheta complici la acest omor, cei trei patroni de club tot pedeapsa maxima vor primi!

Dar – zic eu, poate prostește, vor obține o ușurare sufleteasca sa știe ca au facut ceva pentru ca sa se clatine ori chiar sa cada sistemul care le-a tolerat și incurajat lacomia, le-a acceptat comportamentul iresponsabil care a facut posibila tragedia și le-a distrus viața!

Lumea in care traim, organizata nu de grija fața de om, ci de grija fața de profit, grija proclamata prin legi și prin constituție („economie de piața”!) este o lume pe care cei trei nu ei au conceput-o sau cladit-o, ci s-au trezit ca traiesc in ea. De dincolo de gratii, unde-și vor trai restul vieții, cei trei feciori, bieții de ei, mai pot face ceva totuși pentru cei ramași afara, in libertate. Și pentru dramul de conștiința din inima lor! Sa nu-i lase in urma lor neidentificați pe cei care sunt cel puțin la fel de vinovați pentru tragedia care a mutilat ori distrus atatea vieți. Sa nu-i lase sa se perpetueze prin corupții din primarii și alte instituții sistemul care ar putea face victime și mai multe in viitor!

Dixi…

Ion Coja

Sursa: ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info