fbpx

RSS

Leznațiune: stema României, așez…

Încă o aroganță anti…

Ludovic Orban despre bugetari: "…

Deși politicienii cu…

Propaganda maghiară din SUA se b…

Prof. dr. Maria-Lumi…

Războiul rujurilor: "Vezi că ți …

Continuă războiul de…

Ludovic Orban: N-am bani de inve…

Câteva dintre declar…

Rareș Bogdan iar se crede Cuza, …

Nu este pentru prima…

Iohannis tocmai a primit o mare …

Miercuri, 11 decembr…

Românii din jurul granițelor se …

Care sunt consecințe…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Una dintre revendicarile “strazii”: “Johannis sa intervina public sa demaste si sa condamne campania de manipulare denigratorie ce se duce impotriva BOR”

Print Friendly, PDF & Email

Dușmanii a tot ce este romanesc nu au scapat ocazia de a se deda la un nou atac impotriva Bisericii Ortodoxe Romane. Televiziunile, toate incapute pe mana unor strategi și mercenari ai anti-romanismului, au dat zilele acestea un concurs substanțial acestui atac marșav. S-a ajuns pana acolo ca sa se afirme ca una din revendicarile „strazii”, cu care se va merge maine la Cotroceni, ar putea fi și asta: sa se renunțe la privilegiile de care se bucura BOR…

Intamplarea face ca unul dintre tinerii activi la ultimele manifestații sa ma sune și sa ma roage sa-i corectez stilistic un set de propuneri pe care dorește sa le recomande grupului constituit ad hoc in Piața Universitații pentru a se prezenta la Cotroceni cu propunerile participanților. Ei, bine, una din propuneri era ca Johannis sa intervina public sa demaște și sa condamne campania de manipulare denigratorie ce se duce impotriva BOR. Așadar, acesta este adevaratul spirit din Piața Univerisitații, doamnelor și domnilor de la Pro Tv, TVR etc!

Una dintre revendicarile “strazii”: “Johannis sa intervina public sa demaste si sa condamne campania de manipulare denigratorie ce se duce impotriva BOR”

Nu ma intind la vorba, nici nu cunosc exact care este situația „privilegiilor” pe care le-ar avea preoții ortodocși, dar țin sa fac apasat o precizare, o remarca: in comparație cu celelalte culte din Romania, care primesc din strainatate subvenții masive, suspect de masive, Biserica Ortodoxa nu are parte de așa ceva, dimpotriva, ea este angajata intr-un vast program de susținere a ortodoxiei romanești din țarile invecinate și din diaspora!

Am avut ocazia sa predau la cateva facultați de teologie, ortodoxa și ne-ortodoxa. Am avut astfel ocazia sa ma minunez de campusurile universitare impecabil puse la punct in care invața și traiesc studenții unor culte ne-ortodoxe, creștine. Nu s-a ferit nimeni sa-mi spuna cu lux de amanunte ca acele edificii și servicii puse la dispoziție studenților sectanți fusesera obținute prin donații din strainatate, de la corelegionari, de la forurile superioare ale cultului respectiv! Era la mijloc și o tehnica de atragere, de prozelitism: sunt multe avantaje materiale pe care le poți dobandi in Romania lepadandu-te de ortodoxie, gest care mi-a fost sugerat, ba chiar am fost invitat in chipul cel mai explicit sa-l fac!… Doar și printre studenți, majoritatea aparțineau cultului respectiv numai de cateva luni, caci era aceasta o condiție pentru a fi primit in campusul mirific, cu bursa aferenta etc., etc…

Biserica Ortodoxa Romana nu are alt sprijin decat al nostru, al enoriașilor, al romanilor! Și acest sprijin ii permite Bisericii sa susțina o activitate extrem de bogata și de diversificata pe planul lumesc al existenței. Cei ce traiesc in afara Bisericii nu au cum sa cunoasca aceasta acțiune pe care Biserica a intreprins-o dintotdeauna. Se știe doar ca primele școli și primele așezaminte spitalicești au funcționat prin grija Bisericii. In lumea moderna, statul a preluat o buna parte din atribuțiile Bisericii, dar Biserica nu a incetat sa fie mai departe preocupata de saracia și suferința poporenilor sai, de condițiile vieții materiale, ostenindu-se pentru a alina aceste suferințe. Fara insa a-și limita și neglija menirea sa specifica: de a-l ajuta pe om sa se mantuiasca, sa-și dobandeasca loc de verdeața și lumina pentru viața cea adevarata, de Apoi!

Voi reveni asupra acestei chestiuni cu o relatare mai veche, a unei discuții cu Prea Fericitul Teoctist.

Deocamdata mai fac o precizare pentru cei care comenteza pe acest site: am cenzurat cateva comentarii care faceau propaganda ateista sau anti-creștina. Nu multe, caci majoritatea comentatorilor sunt conștienți de faptul ca ne confruntam cu o vasta acțiune anti-creștina, anti-ortodoxa, al carei scop ultim este dezintegrarea noastra etnica. Suntem agresați pe toate planurile, suntem in legitima aparare, avem indreptațire pentru a raspunde chiar mai dur acestor atacuri! Salus Animi Suprema Lex!

Am cenzurat de asemenea cateva comentarii pline de rautate și neadevar la adresa unor ierarhi, a cinului preoțesc. Unele dovedeau limitele unor minți ușuratece, altele se vadeau a fi atacuri mercenare, facand parte din vasta strategie anti-romaneasca declanșata la lumina zilei dupa 1990.

Site-ul nostru iși propune sa dezbata și probleme ale credinței. Dar nu putem accepta decat comentarii patrunse de importanța subiectului, animate de smerenie și speranța. In tradiția cea mai romaneasca! Cine vrea „sa se mandreasca” pe site-ul nostru și sa ia in deșert numele Domnului și al Neamului, al Bisericii, a greșit adresa. Sa incerce vizavi!…

Sigur ca Biserica Ortodoxa este privilegiata in Romania! Are imensul privilegiu și imensa responsabilitate de a fi Biserica Neamului. Aceasta este realitatea, simpla și impozanta, iar din aceasta realitate decurg o serie intreaga de obligații și servituți pentru BOR care nu pot fi așteptate de la celelalte culte.

Dixi!

Ion Coja

5 noiembrie 2015

Sursa: ioncoja.ro

Foto: Mihai Tirnoveanu


Comentarii

comentarii

outmag.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL
shop.yellowstore.ro