libris.ro

BOR acuza site-ul Adevarul de atacuri comandate si de manipulare a opiniei publice

BOR acuza site-ul Adevarul de atacuri comandate si de manipulare a opiniei publice

Site-ul Adevarul este recunoscut deja ca un fidel atacator al Bisericii Ortodoxe Romane, dar si ca un defaimator sau propovaduitor al propagandei antiromanesti impotriva unor valori si simboluri nationale romanesti, atat impotriva valorilor culturale, morale, istorice, cat si impotriva valorilor spirituale ale neamului romanesc. Site-ul Adevarul continua atacul la adresa Bisericii Ortodoxe Romane prin prezentari exagerate, incomplete si tendenţioase, se scrie intr-un comunicat de presa al Patriarhiei.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane a reactionat la articolul postat pe site-ul Adevarul si intitulat „Ce averi are Biserica Ortodoxă: sute de mii de hectare de teren si păaure, hoteluri, trust de presa si fabrici de milioane”, mentionand ca autorii articolului postat in ziarul online Adevarul manipuleaza:

„Dupa o tehnica de manipulare, folosita adesea de aceasta institutie media, autorii articolului mentionat folosesc si acum o prezentare hiperbolica a proprietatilor Bisericii Ortodoxe Romane: „sute de mii de hectare de teren si padure” si in special o exagerare iresponsabilasi culpabila privind suprafata de padure aflatain proprietatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: „sute de mii de hectare de padure”, cand de fapt aceasta detine aproximativ 30.000 de hectare de padure.

Ca de fiecare data cand abordeaza acest subiect, jurnalistii de la Adevarul mentioneaza doar veniturile si proprietatile unitatilor bisericesti (eparhii, parohii, manastiri) si ignora cu desavarsire cheltuielile acestora. Eroarea, probabil premeditata a jurnalistilor de la Adevarul, este ca de fiecare data acestia confunda statutul fiscal al unitatilor bisericesti cu cel al societatilor comerciale.” , se arata in comunicatul facut public de catre Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Despre atacurile acestui trust de presa, al holdingului Adevarul, in care principalele guri de foc ale propagandei antiromanesti sunt site-ul Adevarul si asa zisa revista de istorie Historia, am scris si noi in repetate randuri:

Cozile de topor de la Adevarul si Historia continua campania de presa antiromaneasca

Propaganda Historia atinge cote ridicole

Historia, site de cancanuri, barfe si pseudoistorie

Historia, publicatie de propaganda filo-maghiara

Ce au gasit romanii dupa venirea ungurilor in Transilvania?

 

Biserica Ortodoxa Romana, fiind autocefala, cu centrul de conducere in Romania, aparatoare a identitatii si unitatii nationale, spre deosebire de alte culte din Romania, despre veniturile si proprietatile carora nu se scrie niciodata nimic, nu este sustinuta financiar sau politic de vreo confesiune religioasa sau organizatie crestina din strainătate. Aceasta explica, in mare masura, si faptul de ce ea este permanent tinta atacurilor comandate din presa romaneasca, in special a celor de la publicatia Adevarul„, se mai arata in comunicatul de presa al Patriarhiei

 

Glasul.info

[tp_product id=”190077857″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info