O mie de steaguri tricolore pentru Harghita si Covasna de 1 Decembrie, cadouri pentru copiii românilor din Inima Tarii de Sfantul Nicolae

O mie de steaguri tricolore pentru Harghita si Covasna de 1 Decembrie, cadouri pentru copiii românilor din Inima Tarii de Sfantul Nicolae.
Târgu-Mures, orasul meu de suflet, orasul studentiei mele, raspunde Prezent, la Actiunea Români pentru Români. Ieri m-am intors acasa de la Mures incarcat cu daruri pentru Harghita si Covasna: doua sute de steaguri tricolore, carti, rechizite (printre care si cateva sute de caiete scolare), jucarii si dulciuri pentru copii.

O mie de steaguri tricolore pentru Harghita si Covasna de 1 Decembrie, cadouri pentru copiii românilor din Inima Tarii de Sfantul Nicolae

Coordonatoarea actiunii a fost scriitoarea si jurnalista de prestigiu, doamna Mariana Cristescu, care prin exemplu personal (ne-a daruit o suta de steaguri precum si dulciuri pentru copii) a reusit sa mobilizeze si alti români cu suflet. Domnul Florin Oproiescu, presedintele Vetrei Românesti a contribuit cu o suta de steaguri, tanara scriitoare Mihaela Rascu cu un sac imens plin de jucarii, iar doamna directoare a librariei Mihai Eminescu, doamna Elena Horhat, cu rechizite si carti.

Toate aceste daruri vor ajunge in mainile si in sufletul fratilor nostri din Ghimes- Faget, Zabala, Targu-Secuiesc, precum si din alte locuri dragi noua din Harghita si Covasna (nu vreau sa le enumar pe toate pentru a nu le strica surpriza celor de acolo).

Gestul celor din Mures are o semnificatie speciala pentru mine. Acolo, in acel oras am ingenuncheat pentru prima data in fata statuii lui Iancu Avram din fata Catedralei Mari si am aprins prima lumanare pentru El. Acolo mi-am continuat lupta (dupa puterile mele) pentru România, inceputa la Iasi, in ultimii ani de liceu, acolo a ramas o parte din sufletul meu.

Va multumesc din adancul inimii, dragi români din Targu-Mures; voi, care simtiti pana-n prasele durerea fratilor si surorilor noastre de pe Valea Nirajului, Valea Plangerii mangaiata de flori si vant…voi stiti cel mai bine si lacrima dar si speranta celor de acelasi sange din Harghita si Covasna.

Pentru Actiunea din Decembrie, steagurile tricolore si cadourile pentru copii se centralizează în Brasov la adresa mea (Tîrnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Postal 500423, tel. 0722566606).

Avem deschise si doua conturi la a BRD, in special pentru românii din diaspora. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Banii trimisi vor fi folositi pentru achizitionarea steagurilor, precum si a pachetelor pentru copiii de români ce vor primi cadouri de Sfantul Nicolae.

Doamne ajuta, frati români!

Autor/Foto:Mihai Tirnoveanu